Home Nieuws PSV fans snakken naar tijdperk met verdedigers als Nielsen, Stam en Alex:...

PSV fans snakken naar tijdperk met verdedigers als Nielsen, Stam en Alex: ‘Het is onvoldoende’

1982
0

PSV is na 15 jaar op donderdag 15 september opnieuw te gast in het Emirates Stadium van Arsenal in Noord-West Londen.

De ploeg van Ruud van Nistelrooij is dan tegenstander van Arsenal in het Europa League toernooi. Menig PSV fan kan zich de return in de 1/8 finale van de Champions League nog herinneren, waar PSV een 1-0 voorspong tegen de Gunners verdedigden. Met name het woord verdedigen stat menig PSV fan nog in het geheugen gegrift. Het was de periode waarin de ongenaakbare Alex als een rots in de branding jarenlang de PSV defensie van statuur en leiderschap voorzag. Alex zorgde er in Londen ook voor dat Arsenal werd uitgeschakeld. Een machtige kopbal was alles en iedereen aan Arsenal zijde veel te machtig.

Machtig, dat was Alex. Zoals eerder ook Ivan Nielsen en Jaap Stam machtig waren. Helaas, tijden veranderen en met de jaren heeft PSV nooit meer een verdediger van het kaliber Alex onder contract gehad. Het doet als vanzelf dagdromen naar tijden met Nielsen, Stam en Alex.

PSV had eerder een andere kwalitatief sterke verdediger onder contract staan in de persoon van Adri van Tiggelen. De spijkerharde verdediger was een brok betrouwbaarheid voor de toenmalige PSV defensie. De huidige verdediging van PSV is een linie waar van Tiggelen niet graag naar kijkt. De ervaringsdeskundige twijfelt openlijk aan de PSV-achterhoede. De kwaliteit ontbreekt, vindt hij in gesprek met de Telegraaf.

“Het verbaast mij niks dat PSV het achterin maar niet dicht krijgt. Het is gewoon niet top wat ze daar hebben lopen”, aldus Van Tiggelen, die ook doelt op Jordan Teze en Philipp Max, tegenover De Telegraaf. “Het zijn zesjes en af en toe een zeventje, maar over de hele linie is het onvoldoende.”

Obispo kreeg na de return tegen AS Monaco complimenten van Ruud van Nistelrooij voor zijn spel en ingrepen in de vorm van tackles. Van Tiggelen snapt van Nistelooij inzake zijn uitspraken maar zegt tegelijk: “Het is toch vaak een zwaktebod als je dat nodig hebt. Het laat zien dat het elftal niet goed staat, als je nog op zo’n manier redding moet brengen.”


Vorig artikelVideo | Xavi Simons, Rising Star
Volgend artikelWat zijn de woorden van John de Jong waard? ‘Er moeten leiders opstaan’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in