Home Nieuws PSV fans onderdeel van onderzoek spreekkoren in de Amsterdam Arena

PSV fans onderdeel van onderzoek spreekkoren in de Amsterdam Arena

1177
0

De KNVB heeft een onderzoek ingesteld naar spreekkoren in de Amsterdam Arena rond de Eredivisie wedstrijd tussen Ajax en PSV.

De voetbalbond meldde dat er antisemitisme spreekkoren waren te horen. In de Tweede Kamer zijn zelfs vragen gesteld over de genoemde situatie.


Bij de wedstrijd tussen Ajax en PSV werden er antisemitische spreekkoren te horen in en rond de Johan Cruijff ArenA. Twee PSV-supporters werden al meteen opgepakt bij het stadion, naar de situatie in het stadion is onderzoek gedaan. PSV geeft aan de twee daders stadionverboden op te leggen.

“We hebben de beelden teruggekeken, maar niet meer boosdoeners kunnen vinden. Dat hebben we de openbaar aanklager van de KNVB laten weten”, geeft een woordvoerder van PSV aan in gesprek met Trouw. Voor de wedstrijd tegen Ajax werden de PSV-fans op het hart gedrukt geen antisemitische spreekkoren te laten horen. “Ze hebben een persoonlijke mail gekregen, er is een oproep gedaan in de trein en toch gaat een aantal dan helaas de fout in”, aldus de woordvoerder.

Aron Vrieler, stafmedewerker bij het CIDI, geeft aan dat er goede stappen gezet worden. “Er zijn nog vele rotte appels, maar er is meer bereidheid dit als probleem te zien. Ik denk dat een jaar geleden nog geen Kamervragen zouden zijn gesteld over een incident als bij Ajax-PSV.”


Facebook Comments