Home Nieuws PSV fans kiezen massaal voor verbouwing en groter Philips Stadion op dezelfde...

PSV fans kiezen massaal voor verbouwing en groter Philips Stadion op dezelfde locatie

19541
0

Het gaat PSV momenteel voor de wind. De sportieve prestaties zijn ondanks het uitblijven van de zo gewenste landstitel meer dan goed te noemen.

Door de redelijk goede sportieve prestaties vaart PSV wel bij de financiële gevolgen. Champions League-voetbal, miljoenen-inkomsten door een positieve transferbalans, een fors eigen vermogen en een steeds maar weer gevuld Philips Stadion.

In een periode dat PSV al vijf jaar lang geen tot weinig zicht op de landstitel had, is de club toch enorm gegroeid in sponsorinkomsten maar ook in het aantal business leden, alsmede in het aantal fans wat de wedstrijden jaar in jaar uit bezoekt. PSV is hot en enorm populair en dus willen fans een seizoenkaart, die helaas niet meer te verkrijgen zijn. Er is inmiddels een wachtlijst die duizenden mensen weet te vertegenwoordigen. Een kleine 10000 PSV fans wachten met smart op een telefoontje van PSV om een seizoenkaart te kunnen afnemen.

Er lijken echter veranderingen op komst te zijn. Het groeiende en bloeiende PSV bracht rond de presentatie van de jaarcijfers het nieuws dat er wellicht concrete plannen voor een uitbreiding van het Philips Stadion in aantocht zijn. Mogelijkerwijs komt er een splinternieuw stadion op een andere locatie in of rond Eindhoven. Dat nieuws bracht veel teweeg. Enthousiasme maar ook verontwaardiging want het Philips Stadion staat al sinds mensenheugenis op dezelfde locatie en tradities moeten in stand worden gehouden, stellen vele fans vast als het over de locatie van het Philips Stadion gaat.

De recente poll op PSV Inside over de toekomst van het Philips Stadion, liet eenduidig zien hoe de meeste PSV fans denken over een nieuw Philips Stadion. Maar liefst 63% van de 11600 stemmers is eigenlijk tegen een nieuw Philips Stadion maar feitelijk vooral voor een verbouwing van het huidige Philips Stadion. Verbouwen tot 45000 zitplaatsen zou ideaal zijn, stelt dat deel van de fans vast.

Een aanzienlijk kleiner deel, 18% van de 11600 stemmers, denkt aan een stadion met minimaal 50000 zitplaatsen. De locatie is dat deel van de fans om het even. Oftewel: het huidige Philips Stadion verbouwen tot 50000 zitplaatsen of een nieuw stadion met 50000 zitplaatsen. 14% maakt het niet veel uit waar het nieuwe stadion zal gaan komen als er maar een nieuw en veel groter stadion komt, stelt dat deel van de 11600 stemmers vast. Slechts 4% is tevreden met de huidige situatie en denkt dat veranderingen niet noodzakelijk zijn.

De foto’s zijn van A&E architecten

In het jaar 2009 leken er even serieuze plannen te bestaan om het Philips Stadion flink uit te gaan breiden. Bovenstaande foto én onderstaande fotos, laten zien hoe de constructie destijds werd gezien. De Oost- en Westtribune zouden flink worden verhoogd en verbouwd en de Noordtribune zou ook aan een grote verbouwing toe gaan komen in de plannen van 13 jaar geleden. Daarbij werd ook gedacht aan een deel-overkapping over het spoor. Het kwam er niet van maar heden ten dage lijken de plannen te gaan verbouwen of verhuizen serieuzer dan ooit te zijn.

Onderstaande video toont enige beelden van hoe het Philips Stadion er voorheen, in de jaren ’70 en ’80 uitzag.


Vorig artikelVIDEO: Top 10 kopdoelpunten Luuk de Jong | Ook cijfermatig is De Jong met afstand beste kopper van Europa
Volgend artikelPSV verslaat Helmond Sport | Guus Til is en blijft steeds opnieuw belangrijk voor PSV

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in