Home Nieuws PSV fans hopen op komst spits Joshua Zirkzee na 4,5 miljoen euro...

PSV fans hopen op komst spits Joshua Zirkzee na 4,5 miljoen euro voor Gianluca Scamacca

18756
0

PSV gaat een behoorlijke som geld incasseren door de som geld die de club gaat verdienen aan de transfer van de Italiaanse spits Gianluca Scamacca naar West Ham United.

De club uit Londen is met de Italiaanse werkgever van Scamacca een vergoeding van 36 miljoen euro exclusief bonussen overeengekomen. Dat betekent dat de uiteindelijke transfersom zal gaan uitkomen op ruim 46 miljoen euro. PSV gaat grof geld verdienen aan deze bijzondere transfer. West Ham United troefde namelijk clubs als Paris Saint-Germain en Juventus af in de strijd om de handtekening van de 23 jarige Italiaan.

PSV gaat dus vijf jaar na het vertrek uit Eindhoven alsnog veel geld verdienen aan de spits. Daar zag het ruim vijf jaar geleden totaal niet naar uit, maar de Italiaan heeft zich bij Sassuolo flink ontwikkeld en werd tevens international van Italië. De destijds technisch manager Marcel Brands pikte hem in 2015 op bij AS Roma en PSV gaat daar dus uiteindelijk alsnog van profiteren.

We kunnen dus gerust spreken van gevonden geld. PSV gaat naar verluidt ruim 4,5 miljoen euro overhouden aan de deal tussen West Ham United en Sassuolo. Op sociale media wordt Brands geprezen om zijn handelsgeest want het doorverkooppercentage behelst 10% over de transfersom plus de bonussen. Het zogenaamde gevonden geld zorgt bij PSV fans voor de nodige fantasieën.

De fans discussiëren op sociale media over de bestemming van het enorme bedrag. Opvallend vaak valt daarbij de naam van Joshua Zirkzee. Veel PSV fans zien in Zirkzee de beoogde back-up van Luuk de Jong als tweede spits in de selectie van Ruud van Nistelrooij. Zirkzee staat op de radar van tal van clubs in binnen- en buitenland maar zou toch nog altijd 9 miljoen euro moeten kosten volgens media in Duitsland, waar werkgever Bayern München de zeggenschap heeft over Zirkzee. Zirkzee werd afgelopen seizoen verhuurd aan Anderlecht.


Vorig artikel‘Het zou een gemis zijn als Gakpo nog weg zou gaan, blijf lekker bij PSV’
Volgend artikelPSV betaalt fors voor toptalent, groot financieel gewin voor Heerenveen: ‘Meer dan jammer’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in