Home Nieuws PSV fans ‘gewoon’ welkom in Sevilla

PSV fans ‘gewoon’ welkom in Sevilla

642
0

De 2500 beschikbare kaarten voor PSV fans in Sevilla waren al enkel dagen na de loting uitverkocht.

De wedstrijd in en tegen Sevilla staat op 29 november op de wedstrijdkalender en door de ontwikkelingen in groep B kan PSV zich bij winst in Sevilla zelfs plaatsen voor de knock-outfase van het miljardenbal. Mocht PSV winnen in en tegen Sevilla, wat een realistisch scenario te noemen is, is het wel noodzakelijk dat Arsenal thuis wint van Racing Club de Lens.

Na de incidenten tussen fans van PSV en Lens in de Noord-Franse stad, leek het er even op dat de UEFA een krachtige straf zou gaan uitspreken voor PSV. De schermutselingen in en rond het uitvak in het stadion van Lens leken door de UEFA streng te worden veroordeeld. In Frankrijk sloopten een aantal PSV-supporters de stoeltjes in het stadion van Lens, waarna ze ermee gingen gooien. Ook werd er gegooid met een brandend voorwerp.

De almachtige Europese voetbalbond met het onevenredig aantal petten op, heeft gesproken en een oordeel geveld. De straf valt mee. PSV mag gewoon 2500 fans meenemen naar Sevilla voor groepswedstrijd nummer vijf van groep B. PSV krijgt wel een voorwaardelijke straf voor een Europese uitwedstrijd zonder publiek met een proefperiode van twee jaar. Het gaat om een bedrag van 25.000 euro.

Een aantal PSV-supporters verklaarden eerder al dat ze ‘werden uitgedaagd’, onder meer door het gooien van vloeibare middelen door supporters van Lens. “PSV is absoluut niet blij met de boete en heeft maatregelen genomen om herhaling te voorkomen. In totaal heeft de club al zeven stadionverboden uitgedeeld. Er zijn beelden opgevraagd van het incident tijdens de rust van RC Lens-PSV en de club is van plan om de schade op raddraaiers te verhalen”, meldt het Eindhovens Dagblad.


Vorig artikelWim Kieft over bijzondere prestatie én ‘passeren’ Luuk de Jong: ‘Dat was niet de bedoeling’
Volgend artikelAanstormend toptalent uitgelicht in Britse kwaliteitskrant: ‘Ik wil dat Nederland mij leert kennen als Tygo Land’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in