Home Nieuws PSV fan furieus na verkoop Gakpo en overweegt te stoppen met seizoenkaart:...

PSV fan furieus na verkoop Gakpo en overweegt te stoppen met seizoenkaart: ‘Ik voel me belazerd’

5062
6

De verkoop en transfer van Cody Gakpo maakt veel los in en rond de club. Niet alleen trainers, staf en medespelers ervaren de transfer als een zwaar verlies maar ook de fans.

Althans, een deel van de fans want niet iedereen is pessimistisch gestemd. Dat geldt ook voor de redactie van PSV Inside, want geen enkele speler is onvervangbaar en bovendien is al vaak genoeg gebleken dat na het vertrek van een belangrijke speler, ander spelers juist opstaan of meer ruimte krijgen om op te staan. Met Cody Gakpo waren er ook geen garanties want ook voor Gakpo geldt dat we niet kunnen uitsluiten dat een stevige blessure hem in 2023 aan de kant had gehouden. Het is en blijft een ‘als-dan scenario’ maar uit te sluiten valt het. PSV was zeker afhankelijk van de reserve-aanvoerder, die ongekende statistieken kan overleggen maar Europees gezien wist Gakpo juist maar mondjesmaat zijn stempel op PSV te drukken. Dit PSV is dit seizoen kwalitatief ook zonder Gakpo in staat om de landstitel terug naar Eindhoven te brengen.

Toch staan we graag even stil bij de mening van PSV fan Dirk de Groot. De PSV fan is zwaar teleurgesteld na de verkoop van Gakpo. De Groot reageerde op het artikel over Ruud Gullit, die in 1987 vertrok bij de club maar PSV juist een jaar later het beste seizoen uit de historie kende. Er kan dus gerust geconcludeerd worden dat de verkoop van Gakpo PSV niet terug hoeft te werpen en dat er dit seizoen nog ‘gewoon’ alle mogelijkheden zijn op nationaal en internationaal succes. De Groot denkt er het zijne van en licht zijn mening toe.

Ik vind het verbijsterend dat halverwege het seizoen zo’n belangrijke speler “verkocht” kan worden. Ik heb een seizoenkaart (al jaren) en vind dat ik niet alleen als supporter maar ook als consument een kwalitatief constant product mag verlangen voor wat ik betaal voor mijn investering. Ik heb besloten om voor deze competitie een seizoenkaart te nemen omdát ik dacht dat we met deze selectie een goede kans zouden maken op het kampioenschap. Als dan halverwege het seizoen een bepalende speler wordt verkocht, voel ik mij als consument belazerd. De kans op het landskampioenschap wordt daarmee zwaar verminderd, zo niet uit gesloten. Als PSV dit seizoen géén kampioen wordt, zal de oorzaak zéker gezocht worden in de verkoop van Gakpo. Ik begrijp dat een betaald voetbal organisatie budgettair gezond moet blijven, maar door weer geen kampioen te worden verlies je weer de inkomsten van de Champions League. Dus het is een afweging voor de club en tevens een beetje een gok.

Willen we nú cashen of gaan we voor het kampioenschap?

Door nú te cashen heeft PSV de kans op het kampioenschap laten vallen. Wij supporters moeten dus genoegen nemen met het feit dat het bestuur van onze club zich neerlegt bij het feit dat we wéér geen kampioen worden! Ik heb ook medelijden met Ruud van Nistelrooij die aan het seizoen begon met een selectie waar hij vertrouwen in had. Het moet een frustratie voor hem zijn om te zien dat de club een essentiële speler halverwege het seizoen verkoopt. Als ik hem was zou ik zeggen” Houdoe en bedankt! Als we geen kampioen worden word ik tóch wel ontslagen, ik hou de eer liever aan mezelf!”

Mijn laatste argument behelst de regelgeving van de KNVB

Ik heb menigmaal deel genomen aan een voetbaltoernooi en daarbij moest ik van te voren een lijst indienen van spelers die voor onze club in actie zouden komen, daar werd altijd streng op toegezien, zéker door de toeschouwers!
Dus hoe bestaat het nou dat de KNVB toestaat dat dit principe wordt gebruskeerd, in ieder geval genegeerd als het transfers betreft?

Dan nog even vanuit het perspectief van de betalende supporter. Ik heb betaald voor de kans dat PSV dit seizoen kampioen zou kunnen worden..Als dan halverwege het seizoen de kans op het kampioenschap al zó wordt verminderd dan verlies ik het vertrouwen in het bestuur zodanig, dat ik ernstig overweeg overweeg of ik volgend jaar nog wel een seizoenkaart neem…….., aldus een balende en zeer kritische Dirk de Groot, die erg pessimistisch gestemd is na de verkoop van Gakpo aan Liverpool.


Vorig artikelVIDEO: Cody Gakpo in training op gloednieuwe trainingscomplex van Liverpool
Volgend artikelDoor doelpuntloos gelijkspel is PSV – Sparta ook een ‘penalty-moment wedstrijd’ geworden

6 REACTIES

 1. Zou De Groot het ook zo kunnen zien dat Gakpo eigenlijk al in de zomer verkocht zou zijn en dat PSV hem nog een half jaar heeft kunnen gebruiken als EXTRA kans om kampioen te worden. PSV heeft er dus alles aan gedaan om het product wat hij koopt zo goed mogelijk te maken. Het glas is half leeg als je wil dat het half leeg is.

 2. Ik vond dit een beetje kortzichtig. PSV heeft het in de COVID periode zwaar te verduren gehad en moet maar zien om de verliezen uit die periode weer goed te maken.
  Als er dan een uitstekend bod komt op een speler die dat verlies goed kan maken dan vind ik dat goed koopmanschap om daarin mee te gaan.
  Cody heeft met z’n doelpunten en assists natuurlijk veel bijgedragen in de eerste helft van het seizoen. Dat wil niet zeggen dat er veel minder doelpunten waren gemaakt als hij er niet bij zou zijn geweest.
  Luuk zou er dan veel meer gemaakt hebben. Daarom denk ik dat PSV er met het vertrek van Cody Gaspo niet zwakker op is geworden. Nu zijn Luuk, Xavi en Noni aan de beurt. Dat wordt smullen!

 3. Ik vind de verkoop van Gakpo van 40 miljoen euro + evt bonussen aan de lage kant 70 a 80 miljoen is die zeker waard als je ziet wat de bedragen Ajax ontvangt voor mindere voetballers dan denk ik PSV bestuur is snel tevreden met 40 a 50 miljoen.

  • Daar heeft u gelijk in, alleen heeft PSV bij de laatste contractverlenging een tijd geleden met Cody afgesproken niet de hoofdprijs te vragen als hij nog 2 jaar zou verlengen. Dat is een fout van JdJ.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in