Home Nieuws PSV enige club met positieve balans tegen Ajax

PSV enige club met positieve balans tegen Ajax

37
0

PSV reist als koploper naar Amsterdam in de wetenschap dat de club in Nederland de enige club is die vaker van Ajax won dan welke andere club in Nederland.

PSV heeft dus een positieve balans ten opzichte van de club uit Amsterdam. Ajax en PSV staan zondag alweer voor de 126ste keer tegenover elkaar in de Eredivisie. Ajax won 48 van de voorgaande 125 ontmoetingen, PSV zegevierde 53 keer en 24 keer eindigde de confrontatie onbeslist. PSV is daarmee de enige ploeg met een positieve balans tegen Ajax in de eredivisie.


Statistisch gezien staat PSV er ook erg goed voor in de Eredivisie. Sinds de invoering van het drie punten-systeem in 1994/1995 werd de club die na 27 speelronden bovenaan stond slechts twee keer geen landskampioen. Op dat vlak ligt het team van Mark van Bommel zeer stevig op koers voor landstitel 25.

Toch is het al weer ruim drie jaar geleden dat PSV wist te winnen in de Arena. Op 4 oktober 2015 won PSV voor het laatst in de eredivisie op bezoek bij Ajax met 1-2. Gastón Pereiro maakte die dag beide doelpunten. De laatste 3 duels tussen Ajax en PSV werden met 3-0 gewonnen door de thuisploeg.

 


Facebook Comments