Home Nieuws PSV en Valencia in impasse en strijden over Lato

PSV en Valencia in impasse en strijden over Lato

103
0

PSV heeft dit seizoen naast de mindere prestaties inmiddels enkele probleemdossiers te verwerken gekregen.

Het dossier Zoet en het dossier van de aanvoerder zijn ondertussen opgelost maar er ligt inmiddels een nieuw dossier in de vorm van een opspelend conflict tussen PSV en Valencia rond Toni Lato. Beide clubs lijken inmiddels te strijden om de jonge Spanjaard. Er is namelijk een verschil van inzicht ontstaan rond de linksback.

Tot dusver speelde de Spanjaard slechts een minuut mee in de Europa League-voorronde tegen Apollon Limassol en eveneens aan het begin van het seizoen twee wedstrijden namens Jong PSV in de Keuken Kampioen Divisie.

PSV wil ontwikkeling zien bij Lato maar op last van Valencia mag Lato inmiddels ook niet meer op het tweede niveau minuten maken, bevestigde Mark van Bommel.

“Er staat een regeltje in het huurcontract. Als hij geen minuten maakt in het eerste elftal, houdt het voor Valencia ook op wat betreft Jong PSV. Ik wilde hem daar wedstrijdritme op laten doen, maar hij krijgt geen toestemming. Dan wordt het heel lastig om aan te haken.”

De kans lijkt groot dat de niet geheel fitte Lato op deze manier in de winter alweer terugkeert bij Valencia, dat hem dan eventueel weer kan verhuren aan een andere club. De speler zelf zou graag in actie komen voor (Jong) PSV, maar heeft in dit geval dus niets te vertellen. Het Eindhovens Dagblad meldt dat Lato snel vermoeid zou zijn en dus niet volledig topfit zou zijn.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here