Home Nieuws PSV en SC Freiburg akkoord over verkoop Ritsu Doan, miljoenen euro’s lonken

PSV en SC Freiburg akkoord over verkoop Ritsu Doan, miljoenen euro’s lonken

3763
0

Hoe goed is Ritsu Doan? Stel deze vraag aan de verschillende technisch managers in de Duitse Bundesliga en het antwoord is eenduidig.

Ritsu Doan is een internationale topvoetballer. Doan is wel een speler die gedurende een langere periode de kans moet krijgen zich te ontwikkelen. Onder ‘wissel-coach’ Roger Schmidt kwam Doan toch nog geregeld goed uit de verf maar tegen de tijd dat de Japanner een basisplaats had, werd hij weer verwezen naar de bank. Doan gaat PSV helaas verlaten.

De Japanner maakt spoedig de overstap van PSV naar SC Freiburg. Bronnen bevestigen berichtgeving van het Eindhovens Dagblad, dat zondag meldt dat beide clubs bijna rond zijn over de transfer. Doan sprak zich recent uit over de toekomst en dat juist Champions League speler zijn droom en doel was maar met Freiburg is daar geenszins sprake van. Wel speelt de marginale club uit het zuiden van Duitsland Europees voetbal maar dat is het dan ook wel.

Een definitief akkoord tussen PSV en Freiburg is er nog niet, maar gaat er wel spoedig komen. De clubs zijn nagenoeg rond en de verwachting is dat de salariseisen van Doan ook geen obstakel gaan vormen voor de Duitse club. Eerder waren andere Duitse clubs in de markt voor de Japanner.

Met de aanstaande transfer is een bedrag van om en nabij de 9 miljoen euro gemoeid. De Japanner maakte in de zomer van 2019 de overstap van FC Groningen naar PSV. PSV betaalde destijds acht miljoen voor Doan dus er kan rekening worden gehouden met een bescheiden winst.


Vorig artikelGeen huur: PSV betaalt enkele miljoenen voor Guus Til, fors verlies voor Spartak Moskou
Volgend artikelGuus Til tekent voor vier jaar bij PSV, FIFA en voetbalbonden in de weer met transfer van Moskou naar Eindhoven

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in