Home Nieuws PSV en Roger Schmidt lijken op één lijn te geraken, Duitse coach...

PSV en Roger Schmidt lijken op één lijn te geraken, Duitse coach ziet contractverlenging als reële optie

912
0

De storm rond een eventuele directe overgang van Roger Schmidt naar Red Bull Salzburg is gaan liggen.

Afgelopen dagen stonden voor Duitse media en voor de club Red Bull Leipzig in het teken van de eventuele komst van Roger Schmidt naar Leipzig. Het bleven bij geruchten en een concreet aanbod maar Roger Schmidt blijft vooralsnog bij PSV, is de te trekken conclusie. Maar wat als PSV donderdagavond met 3-0 kansloos uit het Europa League toernooi wordt gespeeld en later deze maand haar exit vindt in het bekertoernooi?

Op ‘Als en dan’ en ‘wat als’ is geen beleid te maken en dus lijken Roger Schmidt en PSV spoedig op één lijn te geraken wat de toekomst van de Duitser bij PSV aangaat. Nu is het de vraag wat er met het aflopende contract van de trainer gaat gebeuren. Club en trainer willen wel met elkaar door, maar er moeten zaken duidelijk gesteld worden.

Naar verwachting beslist PSV in de winterstop of het na dit seizoen wel of het met Schmidt verder zal gaan. Dat heeft waarschijnlijk van doen met de wensen van Schmidt op technisch vlak. Volgens zowel VI als het ED ‘ligt de bal bij PSV’ maar feitelijk ligt de bal bij Schmidt, die stevig door wil pakken met PSV. Beide partijen zien het zitten om samen verder te gaan, maar moeten het nog eens zien te worden over het te voeren beleid in het Philips Stadion.

De titelstrijd ligt open maar…Schmidt deed na de 5-0 nederlaag bij Ajax een opvallende uitspraak: de titelrace was in zijn ogen geen ‘fiftyfifty’-kwestie, maar 80-20 in het voordeel van Ajax. PSV verzekerde zich vorig seizoen van een commerciële kapitaalinjectie van dertig miljoen euro en verkocht voor ruim vijftig miljoen euro aan spelers, maar investeerde slechts een kleine fractie van die bedragen in de selectie. Schmidt wil naar verluidt meer investeringen willen zien, met name in veelbelovende spelers van begin twintig, om de titelaspiraties daadwerkelijk kracht bij te kunnen zetten.

Duitse media blijven speculeren over Bundesligaclubs die Schmidt op het lijstje hebben staan maar Schmidt en PSV lijken in alle rust op één lijn te geraken de komende weken. ‘PSV zet duidelijk in op verlenging van Schmidt, maar niet ten koste van alles’, schrijft Voetbal International over de recente ontwikkelingen.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here