Home Nieuws PSV en Bruma geloven nog steeds in een goede en succesvolle samenwerking

PSV en Bruma geloven nog steeds in een goede en succesvolle samenwerking

596
0

De Portugese vleugelverdediger Bruma heeft op de eerste maand na nog weinig indruk gemaakt op zowel club als achterban.

De termen als miskoop vliegen over het internet. De dartele vleugelaanvaller lijkt vaak als een kip zonder kop over het veld te rennen en heeft wedstrijden gespeeld waarin er alleen maar balverlies werd geleden. Het doet af en toe pijn aan de ogen zoveel mis te zien gaan bij de aanvaller die PSV miljoenen euro’s heeft gekost.


Bruma lijkt niet de speler die een wedstrijd kan openbreken. De aanvaller heeft vooralsnog te weinig vertrouwen om 90 minuten lang een echte meerwaarde voor zijn ploeg te zijn, terwijl het begin in Eindhoven hoopvol was. Bruma startte in het tweeluik tegen Basel twee keer in de basis en had dreiging en brak zelfs de ban met prachtige doelpunten en assists. Daarna werd het minder en minder.

Toch is Bruma nog niet te te bestempelen als een miskoop. Zijn rendement moet zeker omhoog en de ondergrens moet duidelijk naar boven maar een miskoop is iets te snel geconcludeerd. PSV e Bruma geloven nog altijd in elkaar.

Ook PSV gelooft nog steeds in Bruma. Wel gingen er al geruchten dat hij in de winterstop alweer zou mogen vertrekken bij PSV, maar volgens het Eindhovens Dagblad is hiervan geen sprake. ‘Zou een van de topaankopen van afgelopen zomer na een halfjaar alweer willen vertrekken bij PSV? Het antwoord is nee’, is de krant duidelijk.

‘Aan goede wil ontbreekt het bij hem niet, maar het zal vanaf nu in wedstrijden beter moeten om alsnog te slagen in Eindhoven. De staf van PSV wil dat hij voor gevaar gaat zorgen via geslaagde acties, assists en goals, maar zijn huidige statistieken stemmen nog net niet enorm droevig’, schrijft de krant.

Bruma is nog niet zover dat hij in een vreemde omgeving een elftal wat niet overloopt van vertrouwen, extra kwaliteit te geven en de kar te trekken. In het Portugese elftal speelt hij zo nu en dan zeer zeker aardig maar daar is hij niet de man die het elftal moet dragen. Dat wordt bij PSV wel min of meer van hem verwacht. Zover is de jonge aanvaller nog niet.

‘PSV moet Bruma in de bloei van zijn leven zien te ‘resetten’ en binnen de club is het vermoeden dat dat kan door hem wat minder tactische opdrachten mee te geven en voorin iets meer vrijheden te verschaffen.’ Bij Galatasaray haalde Bruma eerder wel een goed niveau, maar bij PSV wil het de Portugees nog niet lukken.

Het Eindhovens Dagblad geeft aan dat Bruma getypeerd wordt als een ‘gelukszoeker’ op het veld en moet hij er na de winterstop voor zorgend dat de meningen veranderen.


Facebook Comments