Home Nieuws PSV en ASML breiden samenwerking uit, Brainport member vergroot sponsorbijdrage

PSV en ASML breiden samenwerking uit, Brainport member vergroot sponsorbijdrage

436
0

PSV en de chipmachinefabrikant ASML breiden de samenwerking verder uit. Zo meldt het Eindhovens Dagblad.

De zogenaamde Brainportsamenwerking waar PSV in participeert, groeit nog jaarlijks en is inmiddels een groot succes voor de club geworden. Brainport lid ASML krijgt per heden een grotere rol op sportief vlak, maar steekt daarnaast ook een half miljoen euro extra per jaar in de samenwerking.


Daar staat natuurlijk iets tegenover. ASML krijgt in ruil voor de extra bijdrage een grote ruimte in het Philips Stadion tot zijn beschikking. Het bedrijf is ook nog één van de zes PSV-partners die de naam Brainport Eindhoven op het shirt mogelijk maakt.

De Brainport samenwerking is een groot succes gebleken. Philips gaf al aan die samenwerking voort te willen zetten tot minstens juli 2026. Het heeft er alle schijn van dat meerdere leden van de Brainport samenwerking het sponsorschap ook willen verlengen en uitbreiden. Met de andere Brainportleden is PSV ook in gesprek om de tot medio 2022 lopende verbintenis te verlengen.

AMSL deelt ook kennis en PSV denkt ook van die technische kennis van ASML te kunnen gaan profiteren. ASML gaat PSV op het gebied van data verder ondersteunen. Zo is er een systeem opgetuigd dat de dominantie van de ploeg tijdens wedstrijden analyseert. Daarnaast gaat ASML sprintanalyses leveren van individuele spelers, zo meldt het Eindhovens Dagblad vrijdag.


Facebook Comments