Home Nieuws ‘PSV en América naderen akkoord; Delegatie Club naar Florida’

‘PSV en América naderen akkoord; Delegatie Club naar Florida’

30
0

De grote vraag is of Luuk de Jong na de winterstop nog steeds speler van PSV is. Zoals vaker rond in- en uitgaande transfers houden club en speler de schijn op, om enkele dagen later een akkoord te melden. 

Opnieuw heeft het er alle schijn van dat Marcel Brands met zijn handelswijze, het optrekken van een rookgordijn, een transfer succesvol gaat afronden. Er werd immers donderdagmiddag tegenover Fox Sports verklaard dat er wel wat interesse bestond maar deze in de media eerder een item was dan bij de clubs zelf.

De zaken lijken duidelijk anders te liggen. Althans volgens een goed ingevoerd Mexicaans voetbalmedium. Onze Mexicaanse bron van ’s lands grootse voetbalkrant, Claro Sports, heeft donderdagavond in gesprek met PSV Inside bevestigd dat PSV en Club América een akkoord naderen over een transfer van Luuk de Jong naar het midden-Amerikaanse land.

‘De deal is voor 70% rond’, zegt Oscar Cleriga van Claro Sports. ‘Club America is dichtbij een deal met PSV’, weet de goed ingevoerde redacteur. De Mexicanen zijn voornemens Luuk de Jong in januari naar de Mexicaanse hoofdstad te halen, waarbij de transfersom van 7 miljoen euro geen struikelblok meer zou vormen.

Donderdagmiddag vervulde Marcel Brands in gesprek met Fox Sports de ondertussen welbekende rol van onwetende met verve. ‘De interesse van Club América in Luuk de Jong is niet zo concreet als de media melden’, zei Brands. Brands heeft zelf ook weinig contact gehad met de Mexicaanse club, benadrukte hij.

“Wij horen daar heel weinig van. Het is vaak in de media een heel groot issue. Een agent heeft aangegeven dat die club geïnteresseerd is. Ik heb verder één telefoontje met die club gehad en aangegeven dat wij eigenlijk niet voornemend zijn om Luuk in de winterstop te verkopen. Afgelopen zomer wilden we het of wellicht de komende zomer, maar niet gedurende deze winter. Verder is er geen contact of wat dan ook geweest.”

De verslaggeefster van FOX vraagt aan Brands of de Mexicaanse club De Jong ‘loopt te paaien’. “Dat weet ik niet. Wat ik van Luuk weet is dat hij ook één keer contact heeft gehad en that’s it. Verder is het eigenlijk niet zo concreet als hoe het op dit moment in de media lijkt.”

De clubleiding van Club America gaat er echter vanuit dat de deal volgende week beklonken zal zijn. De Mexicanen reizen volgende week naar Florida om daar met PSV de laatste details af te ronden, weet Claro Sports aan PSV Inside te melden. PSV en directie verblijven vanaf vrijdag in Florida, waar de selectie zich zal voorbereiden op de aankomende 2e seizoenshelft. Een serie van minimaal 18 wedstrijden, inclusief de bekerwedstrijd tegen Feyenoord, naar alle waarschijnlijkheid zonder spits Luuk de Jong.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here