Home Nieuws PSV eindigt seizoen met overwinning tegen FC Groningen, exit Faber als trainer...

PSV eindigt seizoen met overwinning tegen FC Groningen, exit Faber als trainer eerste elftal

643
0

Met de gewonnen uitwedstrijd in en tegen FC Groningen heeft Ernest Faber onbedoeld afscheid genomen als interim-trainer van het eerste elftal.

De overheid kondigde dinsdagavond aan dat er tot 1 september geen Eredivisie voetbal toegestaan wordt. Daarmee is voor PSV een einde aan een teleurstellend seizoen gekomen. Het ontslag van Mark van Bommel in december galmde nog lang na op de Herdgang en in en rond het Philips Stadion.


De ploeg leek onder Faber het goede spoor weer gevonden te hebben maar het spel was nog niet om over naar huis te schrijven. PSV won haar wedstrijden weer maar het spel was nog niet van een best niveau en de gewonnen wedstrijden hadden met het grootste gemak ook verlies kunnen opleveren.

PSV zal de Eredivisie vermoedelijk als vierde op de ranglijst gaan beëindigen. Daarmee treedt voor de club een nieuw tijdperk aan. Een tijdperk waarin de Duitser Roger Schmidt de sportieve scepter zal gaan zwaaien. Tevens is er ook een einde gekomen aan het tijdperk van Ernest Faber als interim-trainer van het eerste elftal.

Het was uiteraard al langer duidelijk dat Ernest Faber weer terug zou keren naar de jeugdopleiding, waar hij de functie van hoofd jeugdopleidingen weer zou gaan vervullen. Vanaf 1 september zal PSV weer wedstrijden in de Eredivisie gaan spelen. Dat is precies 177 dagen na FC Groningen – PSV, de laatste wedstrijd van het teleurstellende seizoen 2019-2020.

 


Facebook Comments Box