Home Nieuws PSV, één van de grote voetballiefdes van Marciano Vink: ‘PSV heeft me...

PSV, één van de grote voetballiefdes van Marciano Vink: ‘PSV heeft me meerdere keren gevraagd’

14493
0

Analist Marciano Vink van ESPN wordt aan de vooravond van de kraker tussen Ajax en PSV aan de tand gevoeld over zijn verleden bij beide clubs.

Amsterdammer Marciano Vink, tegenwoordig alom gewaardeerd als kundig analist, blijkt veel moeite te hebben gehad met het te vroege afscheid van zijn carrière. De middenvelder kende vele blessures, die hem ook bij PSV vaak wisten te teisteren. Hoe dan ook, de middenvelder uit Amsterdam blijkt niet alleen bijzondere gevoelens te hebben bij de club uit zijn geboortestad maar ook PSV zit in zijn hart, zo schrijft de Telegraaf.

‘Aan de vooravond van de kraker tussen zijn twee grote voetballiefdes’, begint de Telegraaf het gesprek met Vink. Analist Vink ziet dat PSV momenteel flinke stappen voorwaarts weet te maken. In gesprek met de Telegraaf zegt hij dan ook kansen te zien voor PSV in Amsterdam.

Vink, die door zijn verleden in Eindhoven ook onder veel PSV fans een geliefd analist is, licht zijn visie toe: “Als RKC goed genoeg is om Ajax pijn te doen, dan kan PSV dat ook. Het is dat RKC niet scherp was in de eindfase, maar in de eerste helft liepen ze er zo doorheen. Natuurlijk kun je de wedstrijden tegen RKC en PSV niet met elkaar vergelijken qua beleving, maar daar staat tegenover dat PSV met Luuk de Jong, Cody Gakpo, Xavi Simons en Noni Madueke wapens heeft om Ajax pijn te doen. Ik vond wat PSV liet zien tegen Arsenal, dat toch de top van de Premier League is, behoorlijk indrukwekkend. Als ze dat weer kunnen brengen, dan maken ze absoluut een goede kans, al heeft PSV het de laatste jaren voor de competitie altijd lastig in de Johan Cruijff ArenA.”

Vink zag dat Ruud van Nistelrooij zoekende was op het middenveld. ‘Ook Van Nistelrooy heeft zijn problemen gehad, met name met het middenveld. Maar je ziet dat het nu met Erick Gutierrez erbij wel beter staat. Het is de missing link, want Ibrahim Sangaré samen met Joey Veerman werkte niet goed in de controle op het middenveld.”

Vink lijkt ook weer open te staan voor een functie in het voetbal. PSV voorzag in het verleden al meermaals een functie voor Marciano Vink bij de club. Daarover zegt de ESPN analist: ‘Ik heb een periode gehad, dat ik heel graag bij PSV of de KNVB met jeugd wilde werken. Er zijn ook contacten over geweest, bijvoorbeeld met Ajax, maar in die periode paste ik niet goed in de filosofie die ze hadden in de jeugdopleiding. Dan sluit je dat boek. En zo ben ik bij ESPN beland, waar ik het geweldig naar mijn zin heb en in een heel leuk team kan werken. PSV heeft me ook meerdere keren gevraagd om in de jeugd te komen werken. Ik heb het idee, dat dat wel een keer gaat komen, maar voor nu ben ik blij met mijn huidige rol. Ik vind het superleuk om over voetbal na te denken en te praten. Daar haal ik voor nu veel voldoening uit, maar misschien keer ik nog wel eens op een andere manier terug in het voetbal’, aldus Marciano Vink.


Vorig artikelComplimenteuze Sjaak Swart mist bluf bij PSV en baalt nog altijd van verloren bekerfinale
Volgend artikelEuforische matchwinner Érick Gutierrez loopt kleedkamer in

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in