Home Nieuws PSV druk doende met ‘beste betaalde contract ooit’ voor speler die openlijk...

PSV druk doende met ‘beste betaalde contract ooit’ voor speler die openlijk aan PSV toekomst twijfelt

7728
1

Wie is er niet enthousiast over Xavi Simons? Eigenlijk niemand. Iedere voetbalfan denkt hetzelfde over Xavi Simons en de gouden toekomst die voor hem ligt.

Wel vallen er links en rechts twijfels waar te nemen over de snelheid waarmee de jonge aanvaller de top zou moeten bestormen. Het beste voorbeeld daarvan zijn de uitspraken van NOS en Ziggo analist Rafael van der Vaart over Xavi Simons. Van der Vaart stelde vast dat bondscoach Ronald Koeman zijn elftal om Simons heen moest bouwen maar daar trapte de bondscoach al meteen op de rem. Koeman is ondertussen niet de enige die op de rem trapt want analisten als Ruud Gullit, Marco van Basten en Willem van Hanegem stellen vast dat Simons pas op de plaats moet maken.

Ruud Gullit schreef in De Telegraaf dat Simons nog lang niet toe is aan interlands op het hoogste niveau en dus komt als vanzelf zijn toekomst bij PSV in beeld. Want is Xavi Simons wel toe aan een stap hogerop? Volgens vele analisten is het antwoord op die vraag eenvoudig: nee. Simons zelf lijkt daar anders in te staan want feitelijk twijfelt Xavi Simons openlijk over zijn toekomst bij PSV.

‘We zullen deze zomer zien wat het beste is voor mijn toekomst’, zei Simons weken geleden al. Steeds dezelfde vragen moeten beantwoorden is ook niet niks als je net 20 bent en in de wereldwijde spotlights staat. Maar antwoorden als ‘er is veel anders bij de club na het vertrek van de hoofdtrainer’ en ‘ik ga eerst met de nieuwe trainer praten en dan kijken we wat het beste is voor mijn toekomst’, zijn inmiddels voor veel PSV fans het beetje ’to much’ geworden.

PSV zet als werkgever van Xavi Simons in ieder geval in op de zekerheid van nog een extra seizoen in Eindhoven en daartoe is de club bereid ver te gaan. Het is inmiddels ‘goed mogelijk’ dat Xavi Simons de best betaalde speler in de geschiedenis van PSV gaat worden. Dat schrijft het Eindhovens Dagblad. PSV wil het contract van de gewilde jonge voetballer graag openbreken en verlengen.

De contractverlenging van Simons heeft de hoogste prioriteit voor de directie van de club. Tegelijkertijd betreft het een situatie waarin de club graag wil verlengen met een speler die internationaal weinig tot niets heeft gepresteerd en die zelf openlijk twijfelt over zijn toekomst bij de club. Het zijn niet de beste omstandigheden gesprekken in te gaan, moeten we de directie nageven.

Ook trainer Peter Bosz staat vierkant achter de verlenging van het contract van de middenvelder. Het is geen geheim dat in zijn tot medio 2027 lopende contract een Paris Saint-Germain-clausule staat: voor twaalf miljoen euro kan Simons terugkeren naar Parijs. In Frankrijk weet men te beweren dat de som van twaalf miljoen beduidend lager ligt.

Volgens het Eindhovens Dagblad is het duidelijk dat Simons ‘een megasalaris kan eisen’. ‘PSV heeft met Peter Bosz al de best betaalde trainer in de geschiedenis van de club en het is goed mogelijk dat Simons bij een langer verblijf de best betaalde speler uit de PSV-historie gaat worden’, schrijft de krant.

Veel Europese topclubs trekken aan de jongeling en zijn nieuwe zaakwaarnemer. Met name vanuit Arsenal wordt deze zomer nog beweging verwacht. PSV zal alleen overstag gaan met een recordtransfer.


Vorig artikelOok voor Wijnaldum interesse uit het Midden-Oosten, PSV wordt na akkoord niet de nieuwe club van Hakim Ziyech
Volgend artikelPeter Bosz onder de indruk van Lens | Durft Bosz PSV met drie centrale verdedigers te laten spelen?

1 REACTIE

  1. Al die analisten hebben hun mening klaar over Xavi Simons. Zelf heeft hik nooit iets geroepen, behalve dat hij graag bij leert. Nu opeens word hij op een soort manier afgebrand. De jongen is nog maar net begonnen en nog erg jong. Houd op met hem te beoordelen of veroordelen. Laat hem rustig zijn ding doen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in