Home Nieuws PSV doet gewilde Sambo contractvoorstel, Eredivisieclubs jagen op huurtransfer

PSV doet gewilde Sambo contractvoorstel, Eredivisieclubs jagen op huurtransfer

1268
0

FC Twente is serieus in de markt voor Shurandy Sambo.

De club uit Enschede heeft bij PSV geïnformeerd naar de mogelijkheden om Shurandy Sambo op huurbasis over te nemen. FC Twente is niet de enige club met interesse in de jonge rechtervleugelverdediger. Ook Vitesse en FC Utrecht informeren of er interesse bestaat een seizoen ervaring op te doen.

De rechtsback die vorig seizoen al even aan het grote werk mocht ruiken met speelminuten in de laatste wedstrijden van het seizoen, krijgt lovende kritieken over zijn ontwikkeling. De jonge verdediger wil dolgraag de positie van Denzel Dumfries overnemen maar dat lijkt momenteel nog iets te voorbarig te zijn.

Voor Sambo lonken dit seizoen speelminuten en perspectief op meer dan spelen bij Jong PSV. Verschillende Eredivisieclubs meldden zich al voor de jonge verdediger maar FC Twente lijkt concreet te zijn. Dat meldt het Eindhovens Dagblad. DE club uit Enschede ziet een huurtransfer op korte termijn dan ook meteen zitten maar PSV is eerst voornemens zijn contract te verlengen.

Aanvankelijk wilde PSV niet meewerken aan een verhuur van de rechtsback, maar een tijdelijk vertrek is niet helemaal uitgesloten. Voor de verdediger zijn er in deze transferperiode nog meerdere opties denkbaar in de Eredivisie. Bovendien zal Sambo ook concluderen dat de rechtsbackpositie bij PSV dit seizoen een positie is met mogelijkheden.

Hoewel meer ervaren dan Sambo is het nog geen uitgemaakte zaak dat Phillipp Mwene een betere optie dan Sambo is voor de genoemde positie. Mwene heeft zijn draai nog niet helemaal gevonden bij PSV als we op zijn wat stroeve spel afgaan. De Oostenrijkse back heeft de energie om aanvallend te opereren en mee op te komen maar lijkt in balbezit en tactisch toch nog iets te kort te komen voor een directe basisplaats in het elftal van Roger Schmidt.

Om een verhuur aan Twente of een andere club uit de Eredivisie mogelijk te kunnen maken zal Sambo wel eerst zijn contract bij PSV moeten verlengen. Zijn huidige verbintenis loopt na dit seizoen af. Een aanbieding van de club heeft de rechtsback inmiddels al ontvangen. Sambo wil alle opties naast elkaar leggen en overwegen, zo meldt het Eindhovens Dagblad.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here