Home Nieuws PSV-doelwit gezien als geweldige buitenkans: ‘Hij heeft een enorme topsnelheid’

PSV-doelwit gezien als geweldige buitenkans: ‘Hij heeft een enorme topsnelheid’

8102
0

PSV is nadrukkelijk geïnteresseerd in Atlanta-verdediger Miles Robinson.

De 26-jarige centrumverdediger loopt eind dit jaar uit zijn contract en is daardoor voor veel Europese clubs een interessante optie om in januari in te lijven. Sam Planting, journalist van Voetbal International, heeft de Amerikaan geanalyseerd.

Planting denkt dat Robinson vooral op atletisch vlak een directe versterking voor PSV kan zijn. “His snel. Erg snel voor een centrumverdediger, zelfs. Hierdoor is de Amerikaan eigenlijk op zijn best waar het merendeel van de de centrale verdedigers juist op hun kwetsbaarst zijn”, schrijft Planting. “Met grote ruimtes in zijn rug kan Robinson zich onderscheiden met zijn enorme topsnelheid.”

De journalist stelt dat Robinsons hoge topsnelheid hem een ‘imposant atleet’ maakt, maar het is zeker niet zijn enige kwaliteit. “De Amerikaan is vanwege zijn flinke sprongkracht ook een bovengemiddeld goede verdediger in luchtduels. Ook hoeft hij qua fysieke kracht in het bovenlichaam zelden onder te doen in directe duels met bonkige targetman-types.”

Robinson staat niet bepaald bekend als een sterke opbouwer. In de MLS en het Amerikaans nationaal team is zijn centrale partner doorgaans de betere opbouwer van het duo. Planting noemt een mogelijke keuze voor PSV ‘veilig’, aangezien de Eredivisionist met Jordan Teze en Olivier Boscagli over twee uitstekende opbouwers in de defensie beschikt.

“Robinson en PSV lijken elkaar op een handig kruispunt te treffen”, concludeert Planting. “De ploeg van Bosz kan er nog altijd een defensief sterke optie bij gebruiken op de plek rechts naast Boscagli in het verdedigingshart. Dit terwijl Robinson toe lijkt aan een stap hoger dan de MLS, het liefst bij een ploeg waar hij met grote ruimtes in de rug komt te spelen. Een transfervrije deal in januari lijkt zowel voor speler als club dus de moeite waard.”

Technisch directeur Earnest Stewart bevestigde begin deze maand in Goedemorgen Eredivisie dat PSV de verrichtingen van Robinson inderdaad op de voet volgt. “Hij kan goed met ruimte in zijn rug spelen. Ook heb ik bij het nationale elftal van de Verenigde Staten gezien dat je hem niet zomaar voorbij loopt”, gaf Stewart aan.

PSV slaagde er afgelopen zomer in om Armel Bella-Kotchap te huren van Southampton, maar de Duitser wist in het Philips Stadion nog niet te overtuigen. Waar de centrumverdediger eerst kampte met een tandprobleem, heeft hij nu last van een schouderblessure.


Vorig artikelNiet iedereen steekt loftrompet over succesvolle Bosz: ‘Ik word wel een beetje moe van hem’
Volgend artikelRené van der Gijp vertelt anekdote uit PSV-tijd: ‘Ik kreeg 8.000 glazen bier over me heen’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in