Home Nieuws PSV directie wacht kritische vragen

PSV directie wacht kritische vragen

18
0

PSV gaat weer op gesprek bij de gemeente Eindhoven, meldt Omroep Brabant. Er is toch enige consternatie ontstaan over de berichtgevingen van het NRC over vermeende miljoenen contractenDe gemeenteraad van Eindhoven nodigt Toon Gerbrands uit om uitleg te geven over de hoge spelerssalarissen bij de club.  

De club wacht kritische vragen. “Dit is niet wenselijk, omdat PSV in 2011 door de gemeente werd gesteund met 48 miljoen euro”, stelt Rik Thijs van GroenLinks. “Als het gaat om hoge salarissen van bankiers, of managers in de zorg, is de wereld te klein. Maar nu het om voetballers gaat, zegt vindt ineens niemand er iets van. Een dubbele moraal”, vindt fractievoorzitter Thijs. Hij stoort zich aan het feit dat voetballers als Luuk de Jong, Gaston Pereiro en Luciano Narsingh dankzij bonussen meer dan een miljoen euro per jaar verdienen.

“Gerbrands voorganger Tiny Sanders maakte in 2011 afspraken over een salarisplafond, waar hij slechts bij uitzondering overheen zou gaan”, zegt Thijs. “Wij zijn verontwaardigd over de manier waarop dat nu gaat. Hoe strookt dit verhaal met de woorden van Sanders destijds? Daarnaast wil PSV altijd voorop lopen in financial fairplay. Hoe zit dat in combinatie met deze salarissen?”
De partij wil niet te boek staan als ‘PSV-basher’, zoals Thijs het noemt. Maar hij blijft kritisch op de club tot de laatste cent van de 48 miljoen is terugbetaald, citeert Omroep Brabant.


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here