Home Nieuws PSV directie prijst fitheid spelersgroep: ‘Ze zijn fitter dan ooit’

PSV directie prijst fitheid spelersgroep: ‘Ze zijn fitter dan ooit’

624
0

In tijden van crisis en tegenspoed is het altijd goed om van de nood een deugd te maken.

In dat kader sprak Toon Gerbrands zijn bewondering uit over de huidige fitheid van de spelersgroep van PSV. In gesprek met Omroep Brabant liet Gerbrands zich eerder al uit over de handelswijze van de KNVB en ook het korten op de salarissen was een onderwerp van gesprek.


PSV wenst voortvarend te werk te gaan. De spelers staan er in ieder geval fysiek goed voor, zegt Toon Gerbrands. De spelers brengen regelmatig een bezoek aan sportpark De Herdgang zodat ze zich kunnen laten testen.

“Fysiek testen we ze. Ze mogen individueel langskomen. Dan kijken we naar hoe ze er fysiek en medisch voor staan. Ze zijn in betere vorm dan ooit, maar ze hebben vier weken lang geen bal aangeraakt. Het is wel een issue wat betreft de pezen en spieren, dus ze moeten wel optrainen.”

Gerbrands beseft dat het bijzondere tijden zijn. “Ik denk dat de meesten dit nog nooit hebben meegemaakt. Of ze gaan naar het nationale team en anders deden ze tijdens de vakantie voetvolley op het strand”, aldus de directeur van de club.

Toch ligt directeur Gerbrands ligt niet wakker van de crisis. “Er wordt gevraagd van een directie om in tijden van crisis een voorbeeld te zijn en energie uit te stralen. Ik heb wel vaker een crisis meegemaakt, maar wat er ook gebeurt, ik lig nooit wakker.”

PSV is ondertussen ook van plan om de trainingen op De Herdgang spoedig te hervatten. In Duitsland zijn de trainingen al in alle gang en ook in Italie en Spanje wordt concreet aan opstarten gedacht. Volgende week zouden de spelers moeten terugkeren op het trainingsveld. De lichte versoepelingen van de maatregelen op het gebied van individuele sport stelt clubs in staat om de trainingen te hervatten zolang er anderhalve meter afstand tussen de spelers blijft.


Facebook Comments