Home Nieuws PSV-directie wil eenzelfde signaal als onder Van Nistelrooij afgeven: ‘Meer uit deze...

PSV-directie wil eenzelfde signaal als onder Van Nistelrooij afgeven: ‘Meer uit deze selectie halen’

3925
3

De woorden, of beter gezegd begrippen, ‘handtekening’ en ‘stempel’, kwamen vorig seizoen rond de start van de eindfase van het seizoen steeds vaker naar voren.

Het werd zo vaak gebruikt dat het bijna aloude voetbalbegrippen geworden zijn. De start van Earnie Stewart op 1 maart bleek een voorbode te zijn voor een periode waarin er veel gebeurde rond de club. Het was ook de periode dat PSV kansloos onderuit ging tegen een tegenstander waarvan niemand vooraf dacht dat er zo kansloos verloren zou worden. We doelen natuurlijk op het bezoek van PSV aan de latere Europa League winnaar Sevilla. Een kansloos geheel werd het daar in Andalusie.

De selectie inclusief trainer Ruud van Nistelrooij kregen de verwijten om de oren geslagen maar een duidelijk hoorbaar verwijt was toch wel het ontbreken van een zogenaamd stempel, een handtekening. Een handtekening dan wel stempel onder het voetbal wat PSV op de mat wist te leggen in het jaar Ruud van Nistelrooij als hoofdtrainer van PSV. Een verwijt aan het adres van de trainer is een groot woord maar er was wel degelijk een gebrek aan een vaste speelstijl.

Een grote doelstelling voor seizoen twee van Ruud van Nistelrooij vanuit de directie, zou toch wel die handtekening onder dat spel gaan worden. Er moest een herkenbare speelstijl opgetuigd gaan worden, aldus de directieleden Marcel Brands en Earnie Stewart.

De directie had als insteek dat er simpelweg meer uit deze selectie te halen viel. Of het een verwijt aan het adres van hoofdtrainer Ruud van Nistelrooij was rond maart, valt niet uit te sluiten maar een beginnende talentvolle trainer kan beste enige tijd nodig hebben voor creëren van een juiste speelstijl.

PSV kon aanvallend bezien wel goede cijfers overleggen want geen ploeg scoorde zo vaak als PSV, ook landskampioen Feyenoord niet en vaak zo overdreven zogenaamd aanvallend voetballende AZ ook niet. Geen ploeg scoorde vaker uit dode spelmomenten als hoekschoppen en vrije trappen dus ook dat kon Ruud van Nistelrooij niet worden verweten. De twee inkomende transfers van deze zomer luisteren tot op heden naar de namen van Ricardo Pepi en Noa Lang, waarvan Lang wellicht in beginsel de enige potentiële basisspeler is.

PSV weet in ieder geval waar het aan toe is wat de komende weken betreffen. Het vizier kan gericht worden op drie belangrijke wedstrijden. Het vizier van Earnie Stewart zal voorlopig niet gericht kunnen worden op het concreet binnenhalen van versterkingen want volgens Het Eindhovens Dagblad is de kans groot dat Peter Bosz met het huidige spelersmateriaal het seizoen zal moeten aanvangen.

PSV is zoals een ieder weet onder meer op zoek naar versterking centraal achterin en op het middenveld, maar de tijd begint te dringen als we naar het programma en de agenda kijken.

Volgens het Eindhovens Dagblad heeft Earnie Stewart wel degelijk ’tal van lijnen uitstaan door heel Europa, maar de club wenst niet mee te gaan in bruut transfergeweld en daardoor onnodig vele miljoenen euro’s over de balk smijten. Waar Marcel Brands vorig jaar al liet doorschemeren dat er meer uit de selectie gehaald kon worden, dan Ruud van Nistelrooij zo nu en dan liet zien, is dat standpunt van de directie op dit moment hetzelfde.

De directie van de club heeft er opnieuw namelijk alle vertrouwen in dat Peter Bosz ook met de huidige selectie een goede prestatie kan leveren tegen zowel Feyenoord als tegen Sturm Graz. Uiteraard, de Champions League en de daarbij behorende miljoenen wachten maar de huidige selectie zou over een groot potentieel moeten beschikken, denkt men op de burelen van het Philips Stadion.

Veel valt of staat daarnaast ook met de situatie rond Ibrahim Sangaré. De Ivoriaan wordt gezien als vertrekker deze zomer en dus opnieuw vele miljoenen maar dat zou nog weleens anders kunnen gaan uitpakken. Het Eindhovens Dagblad meldt namelijk dat het voor PSV afwachten is of Ibrahim Sangaré daadwerkelijk nog zal gaan vertrekken.


Vorig artikelCentraal duo voor Champions League wedstrijden lijkt na exit tegen Benfica en Rangers deels hetzelfde te zijn
Volgend artikelJarrad Branthwaite heeft hoofdstuk PSV nog lang niet afgesloten: ‘Ik heb ervan genoten’

3 REACTIES

  1. Ben bang dat ze dit niet goed zien bij PSV
    Achterin vind ik het toch niet echt goed gaan , vorig seizoen erg veel persoonlijke fouten door Teze en absoluut Ramalho.
    Voorin en op het middenveld is het in mijn ogen meer dan prima , helemaal als Sangare ook nog eens zal blijven.
    Zijn toch absoluut betere achterhoede spelers te vinden , die ook nog eens betaalbaar zijn .. of ben ik nu gek .

  2. Dat is een snelle conclusie Frans. Zorg dat je meer scoort dan je tegenstander toch!? Dat kan met een goede aanvaller, of met een goede verdediger. Beide zijn nu nog niet haalbaar.

  3. Slechte keuze, falend technisch beleid. Verdediging is een gatenkaas, zaterdag weer genoeg bewijs gezien. Steward wist al vanaf maart dat Ramalho en Teze middelmatig zijn. Timing, techniek, snelheid, tactisch inzicht is echt vertragend en past totaal niet bij wat Bosch nastreeft. Ze hadden Lang niet moeten kopen. Weer eem seizoen weg.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in