Home Nieuws PSV directie krijgt complimenten over leiderschap, PSV defensie is echter opnieuw zorgenkind

PSV directie krijgt complimenten over leiderschap, PSV defensie is echter opnieuw zorgenkind

1806
0

In zijn column in AD Sportwereld omschrijft voetbaljournalist Sjoerd Mossou geregeld dat wat hij met zijn wakende ogen waarneemt in de nationale en internationale wereld van het topvoetbal.

In zijn meest recente column in AD Sportwereld maakt Sjoerd Mossou deze week de directie van Ajax met de grond gelijk, waar hij de directie van PSV juist grote complimenten maakt.

De journalist van AD Sportwereld keek afgelopen weken naar het turbulent verlopen transferwindow van de Nederlandse topclubs en zag duidelijke verschillen in beleving, cultuur en leiderschap. Mossou benadrukt de gang van zaken in Amsterdam en benoemd dat wat hem niet beviel. In Eindhoven zag hij in het slot van de transferweek juist eensgezindheid bij de directie, hoewel de RvC van de club in die laatste dagen niet geheel op één lijn leken te zitten.

In Amsterdam waren muitende spelers het gevolg van turbulente laatste transferdagen waar in Eindhoven geen enkele sprake was van muitende spelers of het overslaan van trainingen. Mossou zag het geheel aan en besloot hoofdschuddend in de pen te klimmen. ‘Het zegt alles over het verschil in cultuur en moreel leiderschap tussen de twee meest toonaangevende topclubs van Nederland, in elk geval op dit moment. Bij Ajax weigerde Antony dagenlang te trainen omdat hij per se naar Manchester United wilde; cynisch genoeg nog met succes ook’, schrijft Mossou.

De AD journalist zag deze week hoe het PSV verging met zowel Cody Gakpo als Ibrahim Sangaré. ‘Terwijl bij Ajax deze week de ene na de andere speler wegbleef van het trainingsveld, maakte PSV bekend dat Cody Gakpo en Ibrahim Sangaré in Eindhoven blijven, al het Engelse transfergeweld ten spijt. Beide spelers hadden een avond daarvoor nog gewoon gespeeld in het niemendalletje tegen FC Volendam. Werk weigeren omdat je geen risico wilt lopen op een blessure, vlak voor een transfer? Voor beide PSV’ers was het nooit een optie’, aldus Sjoerd Mossou in AD Sportwereld.

Voor PSV clubwatcher Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad was de wedstrijd tussen FC Twente en PSV juist aanleiding om voor het eerst dit seizoen openlijk kritiek te uiten op de directie van PSV, die het volgens Elfrink niet voor elkaar hebben gekregen om de defensieve problemen van afgelopen seizoenen op te lossen. Elfrink richt de pijlen op John de Jong en in mindere mate op Marcel Brands.


Vorig artikelHarde woorden voor André Ramalho: ‘Een druktemaker en een onrustspeler’
Volgend artikelDe defensie als achilleshiel, van Nistelrooij blijft nuchter: ‘Het is duidelijk waar we naar op zoek zijn’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in