Home Nieuws PSV directie in gesprek met spelersgroep voor inleveren salaris

PSV directie in gesprek met spelersgroep voor inleveren salaris

285
0

PSV voegt de daad bij het woord en wacht niet op de vakbond voor spelers en wacht ook niet meer op de andere clubs in het betaalde voetbal.

Het was de bedoeling eensgezind naar buiten te treden maar de directie van PSV wenst beleid maken niet uit te stellen nu het hard nodig is.


De vijf directleden van de club gaven een eerste aanzet tot salariskorting en leveren 20% van het salaris in zolang PSV niet met en voor de supporters kan spelen.

De club is ook meteen met de spelersgroep in gesprek gegaan over het eventueel inleveren van salaris. De top van de club heeft dit bij de spelersraad neergelegd en de financiële gevolgen van de coronacrisis voor PSV gepresenteerd.

“Wij vonden dat we die duidelijkheid moesten verschaffen en wilden als directie zelf het signaal geven dat er iets moet gebeuren”, zegt algemeen directeur Toon Gerbrands, die daarmee de andere clubs ‘passeert’ en de regie in eigen handen neemt. „

“We weten dat de spelersvakbond VVCS ook bezig is om met alle clubs overeenstemming te bereiken wat het inleveren van salaris betreft, maar dat kan ook zomaar vier weken duren. Wij vinden dat het nu moet gebeuren. Overigens zullen we de spelers met kleinere contracten niet eenzelfde offer laten brengen”, aldus een daadkrachtige Toon Gerbrands.

 


Facebook Comments