Home Nieuws PSV directie hevig teleurgesteld in besluit Simons én in PSG directie |...

PSV directie hevig teleurgesteld in besluit Simons én in PSG directie | Wat vindt Van der Doelen van RB Leipzig?

17613
9

De wegen van Xavi Simons en PSV zijn definitief gescheiden. Simons kon de lokroep met miljoenen euro’s simpelweg niet weerstaan.

Die conclusie kunnen we inmiddels wel trekken. De Parijse topclub liet afgelopen dagen en weken even haar tanden zien en begon met de geldbuidel te rammelen.

PSV en Xavi Simons waren vorige week akkoord over een nieuw contract, zonder clausules en terugkoopopties. Mondeling werd alles op akkoord gezet na het bezoek van Darren Dein aan het Philips Stadion. Tot het moment dat Paris Saint-Germain dacht even te gaan laten zien hoe groot en machtig de club is. Er werd vervolgens met miljoenen euro’s gestrooid afgelopen dagen.

De Parijse topclub, waar beleid maken een kunst is, voelde zich vorig jaar rond deze tijd in het hemd gezet door de verrassende gang van Xavi Simons naar PSV. Het vertrek van Simons naar PSV sloeg in als een bom in Parijs en de kritiek vanuit de Franse kranten was dan ook niet mals te noemen.

En dus werd er gekozen voor een aanvallende doch valse tactiek. Het Eindhovens Dagblad meldt namelijk dat de leiding van de Parijse club contractuele informatie begon te lekken naar de media.

Met name Le Parisien, de zogenaamde huiskrant van de Parijse topclub, kreeg vele details over het contract tussen Xavi Simons en PSV doorgespeeld. Dit tot grote verbazing van de PSV directie, meldt het Eindhovens Dagblad.

De krant ging zondag het gesprek met de PSV directie aan en kwam tot opvallende conclusies. Dat de teleurstelling van de PSV directie groot te noemen is, mag geen verrassing heten. Per mail werden Earnie Stewart en Marcel Brands op de hoogte gebracht van het besluit van Xavi Simons en zijn zaakwaarnemer.

Het boek is definitief dicht. De club houdt nog wel een slordige zes miljoen euro over aan precies één jaar Xavi Simons bij PSV. Ondertussen is de aanvaller alweer op weg naar Red Bull Leipzig, een poenerige club zonder uitstraling en geschiedenis, waar beleid maken valt of staat met ongelimiteerd geld uitgeven zonder visie.

Zonder het te checken denken we dat Björn van der Doelen precies hetzelfde denkt over Red Bull Leipzig als over Paris Saint-Germain. ‘Ik vind Paris Saint-Germain een kutclub’, zei van der Doelen afgelopen week over de nieuwe werkgever van Simons, die zich klaarblijkelijk goed voelt bij dit soort clubs.


Vorig artikelXavi Simons lijkt nu al speelbal te worden, RB Leipzig op weg naar huurconstructie met PSG
Volgend artikelPSV zet meteen in op opvolging Simons en gaat voor transfer De Ketelaere

9 REACTIES

 1. Inderdaad laten gaan. Dit soort jonge miljonairtjes denken dat ze alles aan hun laars kunnen lappen. Denkt dat hij er al is, maar dat zal hem zuur opbreken.
  En mocht hij met hangende pootjes terug willen komen …. gewoon wegsturen.

 2. Hoogvliegers zullen laag vallen en dat gaat met dit ventje gebeuren. Zoals v/d Doelen al zegt: PSG is een kutclub die nog nooit grote prijzen heeft gewonnen en ook nooit zal winnen. Deze geldsmijterij moet internationaal gezien onherroepelijk aan banden worden gelegd. Maar dat gaat niet gebeuren, want de organisaties die deze beslissingen moeten nemen zijn ook alleen maar op geld belust. Het is de reinste koehandel……

 3. Ik ben het met Wooks eens. Slikken en door gaan. Het is gebeurd. Nu kan de leiding laten zien uit wat voor hout zij zijn gesneden. Ben benieuwd of zij nog n kampioensteam kunnen samen stellen.

 4. Het zit de schrijver van dit subjectieve stukje tekst erg hoog.
  Topsport is een zakenwereld geworden waarin alleen dollars en euros leidend zijn.
  Onze beleidsbepalers hadden de clausule veel eerder eruit moeten slopen en uiteindelijk heeft de speler een persoonlijke keuze gemaakt. Zonde maar we moeten door.

  Daarnaast is het niet eens zeker dat Xavi naar Leipzig gaat en dat Leipzig een club is zonder uitstraling en visie is nergens p gebaseerd.

  Sterker nog: juist door een goede sponsor te zoeken, een samenwerkingsverband aan te gaan met 2 dochterclubs en te investeren in jonge toptalenten door middel van data management om vervolgens door te verkopen is juists een hele sterke visie en beleid.

  Dit kunnen we zo kopiëren, waar blijft de TU en ASML met hun data? Waar zijn de miljoenen van Brainport? En waar blijft de investering van fan en miljardair Van der Wallen……..

 5. Als ik PSV was zou ik er maar niet langer over na denken .Onbetrouwbaar .Nu al het einde van een talent .Als je zijn spel van afgelopen seizoen bekijkt werd hij lopende het seizoen steeds slechter en blinder inzijn acties Laat maar gaan . Je zult het zien gaat fout . Gewoon rustig verder bouwen aan een nieuwe ploeg In de jeugd van PSV loopt net zo n groot talent die volop de kans geven en xavi simons is na eejaar vergeten . PSV toon je kracht Jullie zijn machtiger dan simons .Alleen wel van Wal eens op zijn nummer zetten .. Van Nistel had behouden moeten blijven . Ik ben benieuwd .Vr gr jpb

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in