Home Nieuws PSV dient officiele klacht in bij UEFA over absurd agressief gedrag Spaanse...

PSV dient officiele klacht in bij UEFA over absurd agressief gedrag Spaanse politie

384
0

De wedstrijd tussen Sevilla en PSV in Sevilla kan voor de Spaanse politie in Sevilla nog een staartje krijgen.

PSV heeft zich bij de UEFA gemeld naar aanleiding van de gebeurtenissen rondom het stadion, waar plotsklaps meerdere PSV fans de barretjes en restaurantjes rondom het stadion opzochten omwille van verwondingen door de Spaanse politie. PSV staat pal achter en voor de supporters en werkt aan een uitgebreidere klacht bij de UEFA. Dat meldt het Eindhovens Dagblad.

PSV heeft op basis van getuigenverklaringen een goed beeld gekregen van de gebeurtenissen rondom het stadion. Er was geen enkele dreigende situatie rondom het stadion maar toch greep de ME zeer agressief in. Voorzitter Rob Bogaarts van Supportersvereniging PSV kreeg tientallen meldingen van fans binnen nadat een paard en agressieve agenten de groep met PSV fans feitelijk opzocht.

De supporters van PSV liepen donderdag in een grote kolonne naar het stadion van Sevilla FC en uit het niets ontstond tumult, nadat een paard van de politie de meute inliep. Op het moment dat supporters daarvan schrokken, ontstond beweging in de kolonne en heeft de politie ingegrepen en onder meer geslagen. Daarbij zijn ook minderjarige kinderen geraakt. Meerdere supporters liepen wonden of blauwe plekken op., schrijft het Eindhovens Dagblad.


Vorig artikelPSV – Sevilla: Sangaré niet in de basis, Guti terug in de basis en Mauro voor Teze
Volgend artikelSampaoli beducht voor ’remontada’: ’We moeten oppassen voor PSV en het stadion’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in