Home Nieuws PSV dichtbij komst Deens toptalent, clubs akkoord

PSV dichtbij komst Deens toptalent, clubs akkoord

3528
0

Tussen al het transfergeweld in het Europese topvoetbal door, worden er ook nog minder spectaculaire deals gesloten maar daarom niet minder belangrijk.

PSV staat namelijk op het punt een grote slag te slaan. De club zal één dezer dagen de Deense doelman Markdal aan de jeugdopleiding toe te voegen. Mikkel Markdal is pas zeventien jaar oud maar heeft een grote potentie. Het Deense medium Campo en het Eindhovens Dagblad melden dat de transfer naar PSV aanstaande is.

Markdal staat te boek als één van de grote talenten in Denemarken. PSV nodigde hem daarom al eerder uit voor een stage op De Herdgang en dat beviel van beide kanten dusdanig goed dat er de laatste weken en dagen voorbereidingen zijn getroffen voor een definitieve transfer van het toptalent.

De zeventienjarige Deen en zijn familie zien de verhuizing naar Eindhoven en PSV dan ook helemaal zitten. De kennismaking met de club is erg goed bevallen, klinkt het in Deense media. De jonge doelman heeft zijn jawoord inmiddels gegeven en er is tevens sprake van een akkoord tussen PSV en zijn huidige club AGF Aarhus.

Markdal is jeugdinternational van Denemarken en heeft bij Aarhus een contract dat aan het einde van het kalenderjaar 2023 afloopt. Als de medische keuring geen roet in het eten gooit, zal de jonge Deen een twee- of driejarig contract bij PSV gaan tekenen. De verwachting is dat Markdal bij PSV O19 zal gaan aansluiten.

Er ligt wel een route gereed naar Jong PSV. Als hij zich weet te bewijzen, ‘dan kan een debuut in de Keuken Kampioen Divisie binnen afzienbare tijd een feit zijn’, schrijft het Eindhovens Dagblad.


Vorig artikelKenneth Perez ergert zich mateloos aan PSV en wijst opvallend genoeg naar één speler
Volgend artikelKenneth Perez prijst PSV inzake aanpak en afhandeling transfer Xavi Simons: ‘Knap gedaan’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in