Home Nieuws PSV lijkt dicht bij definitieve koop Sergiño Dest te zijn

PSV lijkt dicht bij definitieve koop Sergiño Dest te zijn

3775
0

Een jaar geleden zat PSV zonder technisch directeur na het gedwongen opstappen van John de Jong. Ruim een half jaar lang zat PSV zonder technische baas.

De club vaarde nog niet eens onwel bij het ontbreken van een technische baas maar de opvolging van John de Jong werd wel een heikel thema binnen PSV. Ruim een jaar later moeten we niet denken aan een situatie zonder technische baas want er liggen stapels dossiers voor Earnie Stewart op de plank.

Het Eindhovens Dagblad ziet dat er bergen werk te verzetten zijn voor PSV en Earnie Stewart. De club staat aan de vooravond van ‘een boel contractenwerk’, schrijft het Eindhovens Dagblad over dat wat PSV komende maanden te wachten staat.

‘Nu de transferperiode achter de rug ligt, gaat technisch directeur Earnest Stewart met een ‘stofkam’ door de dossiers van zijn selectie, waarbij scherp gekeken wordt naar welke contracten voor hoelang moeten worden verlengd’, aldus de regionale krant over de stand van zaken rond de nodige dossiers. Tot op heden is er al veel gebeurd onder Stewart wat het verlengen van lopende contracten aangaat.

PSV verlengde dinsdag het contract van Ismael Saibari met maar liefst twee seizoenen tot medio 2028. De club hoopt daarnaast dat toptalent Isaac Babadi op korte termijn de keuze maakt zijn contract uiteindelijk ook te gaan verlengen.

PSV heeft een mooi geraamte aan spelers staan. Hirving Lozano, Jerdy Schouten, Ricardo Pepi en Noa Lang zijn de toekomst van PSV maar de club wil meer en wenst alle gevestigde spelers maar ook de jonge toptalenten langer aan boord te houden.

Het Eindhovens Dagblad weet ook te melden dat er binnen PSV verwacht wordt dat zowel Luuk de Jong als doelman Walter Benítez hun nog twee jaar lopende contract ‘sowieso’ gaan uitdienen. Earnie Stewart vindt de komende tijd ook andere dossiers op zijn bureau. De toekomst van Olivier Boscagli, Armando Obispo, Jordan Teze, Mauro Júnior, Fredrik Oppegard, Jason van Duiven en Yorbe Vertessen staat op het spel want allen genoemde spelers hebben nog een contract tot juli 2025.

Het mag inmiddels aannemelijk zijn dat PSV wil verlengen met de Franse verdediger Boscagli. Of Jordan Teze volgend seizoen nog bij PSV valt te bezien. Teze presteert niet bepaald over maar houdt zich zeker wel staande dit seizoen. Toch lijkt Teze over een langere periode bezien niet het gewenste PSV niveau te kunnen aantikken. Tegen clubs in de Eredivisie houdt Teze zich zeker wel staande maar in de grotere wedstrijden is het niet altijd even betrouwbaar wat Teze de fans voor weet te schotelen.

De situatie rond Shurandy Sambo is onduidelijk in de zin van welke kant het precies op zal gaan. Wel is Sambo voornemens zijn contract te gaan verlengen bij PSV, waar hij nog geen maand geleden dichtbij een vertrek naar FC Twente bleek te zijn.

PSV zet wel in op een definitieve overname van Dest, die zeker voldoet aan alle verwachtingen. ‘De koop van Dest, via een bedongen optie, oogt voor PSV straks als een abc’tje omdat hij prima voldoet’, schrijft het Eindhovens Dagblad over de toekomst van Dest bij PSV. Desalniettemin dient PSV wel stevig in de buidel te tasten voor Dest omdat werkgever FC Barcelona een transfersom van 10 miljoen euro is overeengekomen in de huurconstructie met PSV.


Vorig artikelDaadkrachtig PSV werkt hard aan contractverlenging Johan Bakayoko
Volgend artikelUitkijken naar persmoment na PSV – Go Ahead Eagles | ‘Bosz heeft Eagles groot gemaakt’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in