Home Nieuws PSV deze zomer zeer actief en slagvaardig op transfergebied

PSV deze zomer zeer actief en slagvaardig op transfergebied

1468
0

PSV deze zomer zeer actief en slagvaardig op transfergebied

De transferwindow is nog even geopend, maar voorlopig is PSV uitermate actief en slagvaardig deze transferperiode. Er gingen de nodige spelers weg, maar Ernie Stewart wist met het vrijgekomen geld ook al aardig te shoppen. In dit artikel een klein overzicht van de uitgaande en inkomende transfers in Eindhoven deze zomer tot nu toe.

Technisch directeur Ernest Stewart kreeg een duidelijke boodschap mee, en dat is om de selectie op orde te brengen om te strijden voor de titel. Na komend jaar mogen de nummers één en twee de nog lucratievere Champions League in, dus mocht de Amerikaan los gaan op de transfermarkt. Hij moest natuurlijk extra scherp zijn bij bespaardeals, maar Stewart mocht ook de portemonnee trekken als er directe versterkingen gepresenteerd konden worden.

De uitgaande transfers

De basis voor het budget dat Stewart tot zijn beschikking heeft werd al gelegd afgelopen winter. Met de verkoop van Gakpo en Madueke harkte PSV tientallen miljoenen euro’s binnen, waardoor er niet bespaard hoeft te worden deze zomer.

Aan het begin van de transferzomer kreeg PSV wel slecht nieuws te verwerken. Sterspeler Xavi Simons maakte bekend gebruik te maken van de mogelijkheid om voor een klein bedrag naar PSG terug te keren. Het leverde de Eindhovense club slechts enkele miljoenen op. Daarnaast vertrok ook Mexicaan Érick Gutiérrez uit Eindhoven. Verder werd de selectie een beetje opgeruimd en zag PSV onder meer Phillipp Max, Timo Baumgartl en Maxi Romero definitief vertrekken.

Inkomende transfers

Zoals gezegd hoefde technisch directeur Stewart niet bepaald te besparen op binnenkomende transfers deze zomer. Na het aanstellen van trainer Peter Bosz konden de twee in samenspraak een uitgebalanceerde selectie gaan samenstellen.

Een deel van de beschikbare miljoenen werden al snel uitgegeven aan spits Ricardo Pepi, die als concurrent van Luuk de Jong moet gaan fungeren, en Noa Lang, dé opvolger van XaviSimons. Beide spelers kostte de club ruim 10 miljoen euro. Daarnaast werd ook Malik Tillman op huurbasis binnengehaald.

Naast bovengenoemde namen stroomden enkele jeugdspelers door zoals Babadi, Saibari en Sambo. Zij moeten nieuw elan geven aan het elftal,  zonder dat ze veel geld kostten.

PSV is echter zeker nog niet klaar op de transfermarkt. Jerdy Schouten staat op het punt te tekenen in Eindhoven en ook middenvelder Vranckx moet de gelederen nog komen versterken. Tenslotte hoopt PSV nog verdediger Debast van Anderlecht vast te leggen.

Waar liggen nog vraagtekens?

Behalve Debast zijn er nog weinig dingen bekend over verdedigende versterkingen. Afgelopen jaar leek dit echter toch de achilleshiel van PSV. Moet gezegd worden dat Boscagliterugkeerde van een blessure en direct de leiding over de verdediging op zich neemt. De vraag is of er nog meer versterkingen komen. Als het aan de fans ligt zeker wel, en ook trainer Peter Bosz zou best nog wat slagkracht willen achterin.


Vorig artikelPSV in Glasgow | Rangers-spits Dessers wacht PSV’ers op: ‘Wat ik gezien zag er erg goed uit’
Volgend artikelVIDEO | Donyell Malen schiet Dortmund in extremis naar zege

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in