Home Nieuws PSV denkt voorzichtig al aan transfersom van 45 miljoen euro voor Cody...

PSV denkt voorzichtig al aan transfersom van 45 miljoen euro voor Cody Gakpo

1021
0

Cody Gakpo weet een enorme waarde voor PSV te vertegenwoordigen. Niet alleen op het veld maar ook daarbuiten.

De buitenspeler maakt zienderogen stappen voorwaarts en wordt door tal van buitenlandse topclubs op de voet gevolgd. Dus de vraag hoe lang Gakpo nog in Eindhoven te bewonderen valt is dan ook gerechtvaardigd. Inmiddels is Gakpo ook een vaste waarde in het Oranje van Louis van Gaal.

En dus is het voorzichtig speculeren wat de toekomst van Gakpo aangaat. De Eindhovenaar vertegenwoordigt momenteel de hoogste transferwaarde in de selectie van trainer Roger Schmidt. Dat heeft natuurlijk ook van doen met het vele blessureleed van Noni Madueke, die eerder dit seizoen ook al een enorme transferwaarde wist te vertegenwoordigen. Madueke maakt op dat vlak momenteel even pas op de plaats gezien zijn revalidatie maar PSV verwacht dat er ook voor Madueke een gouden toekomst in het verschiet ligt waar dan ook weer een gigantische transfersom tegenover zal staan.

Gakpo lijkt eerder uit Eindhoven te gaan vertrekken. De aanvaller staat op de radar van tal van grote Europese topclubs waaronder FC Bayern Munchen. Gakpo is in Eindhoven onbetwist basisspeler, vrijwel wekelijks uitblinker en één van de aanvoerders en boegbeeld van de club. Dat maakt dat de 22-jarige jongen aanvaller een gewilde speler zal worden op de transfermarkt, zo voorspelt het Eindhovens Dagblad. Er wordt gesproken over een reëele transfersom van 22 miljoen euro als het over marktwaarde gaat. Echter kan er met een WK in aantocht veel veranderen wat de waarde van spelers aangaat.

Het Eindhovens Dagblad verwacht dan ook dat er veel staat te gebeuren rond Gakpo en zijn marktwaarde zo in een ‘pre WK jaar’. De regionale krant schrijft over een transfersom ‘die eerder richting het dubbele zal moeten gaan’ om alle geledingen binnen PSV tevreden te krijgen. Dat zou betekenen dat er door clubs met interesse zeker 45 miljoen euro betaald zou moeten worden om Gakpo over te nemen van PSV, aldus het ED. Het genoemde bedrag lijkt momenteel wat aan de hoge kant te zijn maar de komende zes maanden kan het alle kanten op met de marktwaarde van Gakpo, als de prestaties er ook naar zijn.

Zoals gezegd is Cody Gapo een belangrijke speler voor PSV geworden. In de afgelopen twee seizoenen kwam Gakpo steeds tot zeven competitiedoelpunten, maar nu staat hij na een half seizoen al op tien doelpunten in alle gespeelde wedstrijden, waarbij aangemerkt moet worden dat Gakpo al een serie belangrijke wedstrijden moest missen door blessureleed. Gakpo produceerde ook negen assists. Recent gaf de reserve-aanvoerder van de club al aan eerst landskampioen te willen worden met PSV alvorens er een stap voorwaarts gemaakt zou kunnen worden. Gakpo gaf aan klaar te zijn voor een buitenlands avontuur.


Facebook Comments Box