Home Nieuws PSV delegatie bezoekt familie Zahavi in Amsterdam, club gaat selectie ondersteunen

PSV delegatie bezoekt familie Zahavi in Amsterdam, club gaat selectie ondersteunen

13500
0

PSV wil Eran Zahavi alle ruimte geven om de gebeurtenissen van zondag te verwerken.

Een delegatie van de club is maandag naar Amsterdam gereisd om Eran Zahavi en zijn gezin te bezoeken en hulpen steun aan te bieden. John de Jong en teammanager Bas Roorda spraken met Zahavi over overval op zijn huis en of Zahavi de competitie nog wel wil afmaken met PSV.


De club wil Zahavi en zijn gezin alle ruimte geven en het sportieve even laten voor wat het is. “We willen vooral heel goed luisteren naar hoe Eran, zijn vrouw en kinderen in deze situatie zitten”, geeft hij aan tegenover De Telegraaf. “Die vraag staat centraal. We spelen deze week nog twee competitiewedstrijden, maar het gaat erom wat nu wijsheid is voor het gezin. We overleggen met hem hoe hij zelf deze laatste competitieweek ziet”, aldus Toon Gerbrands.

De gebeurtenissen van zondagmiddag hebben de gehele PSV familie geraakt en hebben daardoor niet alleen invloed gehad op Zahavi, maar ook op zijn ploeggenoten. “Dit is een verschrikkelijke en traumatische ervaring. Bij het gezin Zahavi kunnen we onszelf alleen al de vraag stellen of zij nog in dat huis willen blijven wonen. Maar ik zou vanuit mijn eigen beleving ook kunnen begrijpen dat er bij de familie van de spelersgroep behoefte is aan bijvoorbeeld voorlichting over veiligheidszaken.”

De club is verder van plan de veiligheidssituatie van de spelers verder in kaart te brengen. PSV zal de selectie daarin gaan ondersteunen, geeft Gerbrands aan. “We willen aan kunnen geven hoe dit soort situaties eventueel te voorkomen zijn. De politie Eindhoven en onze veiligheidsco√∂rdinatoren kunnen daarbij als specialisten worden ingezet. Dat zouden wij als club dan ook graag aanbieden. Vanaf dinsdag gaan we daarover met elkaar in gesprek”, aldus algemeen directeur Toon Gerbrands.


Facebook Comments