Home Nieuws PSV delegatie aanwezig bij herdenking hotelbrand: ‘Diep respect dat een grote club...

PSV delegatie aanwezig bij herdenking hotelbrand: ‘Diep respect dat een grote club als PSV dit doet’

2924
0

Een zwarte bladzijde in de historie van PSV. Vandaag, dinsdag 28 september, is het vijftig jaar geleden dat er een brand ontstond in Hotel ’t Silveren Seepaerd in Eindhoven.

De brand maakte veel indruk in Eindhoven en omgeving. Hierbij overleed dan ook één speler van het Duitse HFC Chemie, destijds tegenstander van PSV in de UEFA Cup. De spelers van de Oost-Duitse verlieten het hotel uiteindelijk via het dak. “We hadden het geluk dat we atleten waren”, zegt toenmalig HFC-speler Wolfgang Schmidt in gesprek met de NOS.

De NOS zocht overlevenden en nabestaanden van de brand recent op. “We zaten fysiek goed in elkaar. Een arts van zestig kon dat niet. Voor hen was het nog zwaarder. Sommigen durfden niet te springen, wat eigenlijk wel verstandig was. Ze hadden er de kracht niet voor.”

Één teamgenoot overleed in Eindhoven bij de brand. “Als team waren we aangeslagen”, zegt Schmidt over het tragische voorval. “Het heeft wel enige jaren geduurd om onszelf te hervinden. Sommigen konden echt niet meer verder. Het verval was onvermijdelijk.”

Er staat een grootse herdenking gepland. Dinsdagmiddag wordt een gedenksteen onthuld bij Hallescher FC, de huidige naam van de club. “Die gedenksteen betekent heel veel”, zegt Schmidt. “Het is voor eeuwig. Voor eeuwig zullen voetbalgeneraties zien dat er droevige tijden waren. Dat is goed om over na te denken. Eén speler heeft zijn leven gelaten voor de club. Dat mogen we niet vergeten.”

Ook namens PSV zal er een delegatie aanwezig zijn bij de herdednking, wat vanuit Duitsland op veel sympathie en waardering kan rekenen. “Diep respect dat een grote club als PSV dit doet en ons niet is vergeten”, besluit hij.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here