Home Nieuws PSV: de oorsprong van de Nederlandse gigant

PSV: de oorsprong van de Nederlandse gigant

1458
0

PSV: de oorsprong van de Nederlandse gigant

Er bestaan wereldwijd vele voetbalcompetities waarvan sommige ongetwijfeld populairder zijn dan andere. Fans in Europa hebben toegang tot de grootste competities ter wereld, zoals de Premier League, de Bundesliga, Ligue 1, en nog veel meer. Er is echter nog een spannende competitie die helaas nog wel eens over het hoofd wordt gezien. De Eredivisie is de thuisbasis van clubs die een veelal rijke historie kennen. Voetbalfans weten vast wel dat PSV en Ajax ook tot deze groep behoren gezien het feit dat beide clubs vaak actief zijn in de verschillende Europese competities. De meeste mensen zullen bekend zijn met de geschiedenis van Ajax, maar PSV is ook een club die deel uitmaakt van de ‘grote drie’ van het Nederlandse voetbal.

Onlangs hebben met name veel Engelse fans kennis kunnen maken met PSV omdat de club in de kwartfinale van de Conference League moest aantreden tegen het Engelse Leicester City. De Engelsen wisten met een krappe zege over twee wedstrijden van de Eindhovense club te winnen. Ondanks het verlies werd wel duidelijk dat PSV een zeer getalenteerde selectie heeft want ze die goed heeft gepresteerd tegen deze gevestigde naam uit de Engelse Premier League die al eens landskampioen werd. Afgelopen zondag slaagde PSV er ook nog eens in om koploper van de Eredivisie Ajax te verslaan in de finale om de KNVB-beker. Dit bewijst dat de club nog alle mogelijkheden heeft om Ajax, momenteel koploper met 72 punten, tegenover de 68 punten van PSV, in te kunnen halen.

Ondanks het feit dat de Eredivisie niet zo populair is, kunnen fans wel profiteren van een geweldige gokcultuur. Op deze manier kunnen enthousiaste voetbalfans hun favoriete teams en spelers steunen. Gokkers zullen ook blij zijn te horen dat ze bij Cloudbet kunnen spelen voor de best mogelijke ervaring. Hoewel PSV ongetwijfeld een zeer getalenteerd team heeft dat kan meedingen naar grote prijzen, zullen sommige voetbalfans misschien meer geïnteresseerd zijn in de geschiedenis van de club, en dan met name hoe het team erin is geslaagd om een van de beste clubs van Nederland te worden.

Sinds de oprichting van de club heeft PSV meer dan 20 landstitels, 10 KNVB-bekers, een UEFA-Cup en zelfs een Europa Cup 1 beker gewonnen. PSV staat met name bekend om zijn jeugdopleiding, die misschien wel een van de beste ter wereld is. PSV heeft een interessante ontstaansgeschiedenis want de club is ooit opgericht door een aantal stafleden van Philips die op deze manier wilde zorgen voor meer solidariteit onder de werknemers. De club werd PSV genoemd, een afkorting van Philips Sport Vereniging, deze club heeft echter niet lang bestaan.

Het toenmalige PSV werd namelijk ontbonden als gevolg van stakingen in de sector. De club effende echter wel het pad voor zijn opvolger, Philips Elftal. Deze club werd in 1910 opgericht en in 1913 werd de naam van de club weer terug veranderd in PSV. PSV kreeg pas succes na 1928, het jaar waarin ook spelers van buiten het bedrijf toestemming kregen om voor de club te spelen. Dit zorgde ervoor dat de kwaliteit van het team toenam waardoor de club het daaropvolgende jaar kampioen werd.

PSV is een club met een lange geschiedenis die de gehele afgelopen eeuw beslaat. Degenen die nieuwsgierig waren naar de oorsprong van de club zijn nu volledig op de hoogte.


Facebook Comments Box