Home Nieuws PSV coryfeeën snoeihard voor prestatie in de Kuip maar sluiten landstitel niet...

PSV coryfeeën snoeihard voor prestatie in de Kuip maar sluiten landstitel niet uit

825
0

PSV leverde een wanprestatie in de Rotterdamse Kuip en daar hadden bepaalde PSV coryfeen na afloop weinig goede voor woorden voor over.

Erwin Koeman, Huub Stevens en de gebroeders van de Kerkhof zien PSV veel tekort komen. De kritieken zijn niet mals.
Een complete afgang en een verdiende nederlaag”, zeggen Willy en René. De tweede plaats is nu het maximaal haalbare, zo vinden beide broers. “En ook dat zal nog een gevecht worden”, zijn ze eensgezind.


Rene: “Eén helft goed, één helft slecht. Aanvallen is een vak, maar verdedigen ook. René doelt vooral op de derde goal van Feyenoord, gemaakt door Bryan Linssen. “Als je ziet hoe die tot stand komt. dat mag gewoon niet gebeuren bij PSV.”

Willy is eveneens hard voor de selectie: “Dumfries is altijd aan het aanvallen. Hij is altijd weg en verdedigt geen meter meer. Dan vallen er gaten in de verdediging. En daarvan heeft Feyenoord optimaal geprofiteerd.”

“Wat me vooral opviel was dat PSV echt heel aanvallend speelde in De Kuip. Max en Dumfries stonden bijna constant op de helft van Feyenoord. Allebei, tegelijkertijd. En als Rosario en Sangaré dan ook nog eens diep gaan staan en de centrale verdedigerDans hen niet terugroepen. Ja, dan roep je het ook wel een beetje over jezelf af.”

Ook Stevens en Erwin Koeman zagen weinig goeds aan PSV zijde. “Het was PSV-onwaardig, wat ze daar lieten zien. En Feyenoord was helemaal niet goed, hé. Ze maakten optimaal gebruik van de kansen die PSV hen bood, maar ze speelden niet goed.” De Limburger zag dat de Eindhovenaren na de 1-0 niet de rust bewaarden. “Ze gaven alleen maar meer ruimte weg. Of het naïef was? Ja, dat denk ik wel.”

Erwin Koeman vond PSV naïef maar houdt de ploeg nog de hand boven het hoofd. “Maar ik ben niet geschrokken van PSV, want tegen RKC en FC Volendam gaven ze ook al ontzettend veel kansen weg.” Hij schrijft de ploeg van Roger Schmidt desondanks niet af in de titelstrijd. “Maar duidelijk voor nu is wel dat Ajax het meest compleet is. Ze hebben een goed team met een goede bank met spelers die een wedstrijd kunnen omdraaien en beslissen. En bij PSV ontbreekt dat nu door het ontbreken van wat fitte aanvallers”, aldus Erwin Koeman.


Facebook Comments