Home Nieuws PSV concreet voor Sávio, onderhandelingen met City over ‘optie tot koop’

PSV concreet voor Sávio, onderhandelingen met City over ‘optie tot koop’

1516
0

PSV is momenteel in onderhandeling met Manchester City over een transfer van de Braziliaanse aanvaller Sávio.

PSV is inmiddels concreet voor Savinho en heeft daarvoor de gesprekken geopend met de City Football Group, het moederbedrijf achter Manchester City oftewel het conglomeraat achter de voetbalclub.

De move van PSV mag best opmerkelijk worden genoemd omdat de jonge Braziliaan een goed 2 maanden geleden nog werd gezien als een speler die weinig tot geen meerwaarde voor PSV zou gaan hebben in het nieuwe seizoen. Het afscheid van de Braziliaan zou definitief zijn maar de scouts van PSV zouden het technisch kader van de club toch hebben geadviseerd de Braziliaan opnieuw te huren. Het lijkt te gaan lukken.

Of Xavi Simons hiermee op zijn wenken bediend gaat worden laten we in het midden. Beiden waren en zijn goed bevriend.

PSV zet bij de City Group in op huur met optie tot koop, meldt het Eindhovens Dagblad. Wel heeft de club inmiddels concurrentie van AS Roma en SC Braga maar de aanvaller wil enkel en alleen terug naar PSV.

PSV zet in op een huurconstructie met een optie tot koop. ‘Voor 85 procent van zijn transferrechten moet vijftien miljoen euro worden afgerekend en voor zeventig procent van de rechten nog altijd twaalf miljoen euro’, schrijft het Eindhovens Dagblad.

PSV zet in op het snel rondkomen van de deal, ondanks het feit dat de aanvaller geen best eerste jaar in Eindhoven kende. Mede door blessureleed en interlandverplichtingen gedurende het seizoen kwam Sávio het afgelopen seizoen tot slechts acht wedstrijden voor PSV.

Ook speelde de Braziliaanse aanvaller nog negen duels voor Jong PSV. Voor het eerste elftal kwam hij niet tot scoren maar wel tot twee assists.


Vorig artikelReisde PSV directie ook af naar Londen voor Amerikaanse Arsenal verdediger?
Volgend artikelAlle doelpunten en assists van Érick Gutiérrez bij PSV

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in