Home Nieuws PSV bij uitblijven transfer niet van plan Ihattaren weer in de selectie...

PSV bij uitblijven transfer niet van plan Ihattaren weer in de selectie op te nemen

6457
0

Het is de laatste weken rustig rond Mo Ihattaren. Het lijkt stilte voor de storm te zijn.

De verwachting is dat er snel duidelijkheid komt voor de middenvelder. PSV lijkt een toekomst met Ihattaren al uit het hoofd te hebben gezet. Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad schrijft vrijdagmiddag dat PSV ook na het uitblijven van een transfer voor 1 september, niet van plan is Ihattaren weer in de selectie op te nemen. Dat is op zich opvallend nieuws want dat betekent dat alle goede banden tussen club en speler verbroken zullen worden. PSV is als werkgever wel verplicht om Ihattaren buiten de selectie om faciliteiten aan te bieden om te kunnen trainen, schrijft Elfrink over de mogelijk nabije toekomst van Ihattaren.


Zaakwaarnemer Mino Raiola weet wat hem te wachten staat in de laatste dagen tot het sluiten van het lopende transferwindow. Ihattaren mag naar een andere club worden weggebracht, is de realiteit inmiddels geworden. Maar eenvoudig lijkt dat niet te zijn. Ihattaren draagt namelijk een stempel met zich mee en daar zijn andere clubs natuurlijk ook van op de hoogte.

Fitheid, mentaliteit, betrouwbaarheid, vertrouwen en professioneel gedrag is een gemeen goed in de voetballerij en als er maar iets ontbreekt van deze belangrijke criteria, kan iedere speler hinder ondervinden in de zoektocht naar een andere club.

Waarom zou je als club een speler binnenboord halen die op een dag dat hij op het trainingsveld in Eindhoven had moeten staan, juist zonder toestemming van zijn werkgever in het vliegtuig stapt om met directieleden van de betreffende club een gesprek over de toekomst aan te gaan? Die mentaliteit hangt rondom Ihattaren en ook rondom zijn zakelijke gevolg want zaakwaarnemer Mino Raiola doet gewoon ‘mee’ en initieert afspraken zonder toestemming van PSV. Vooralsnog heeft AS Monaco nog geen bod op Ihattaren bij PSV weggelegd en is er ook nog geen persoonlijk akkoord tussen Monaco en Ihattaren.