Home Nieuws PSV bevestigt: Romero vertrekt definitief naar Argentinië | Magere cijfers voor Racing:...

PSV bevestigt: Romero vertrekt definitief naar Argentinië | Magere cijfers voor Racing: 45 wedstrijden, 5 doelpunten

1338
0

Opnieuw een verhuurperiode voor Maximiliano Romero. De Argentijn is inmiddels toe aan zijn vierde huurovereenkomst binnen zijn contractjaren bij PSV.

Het gaat wel zijn laatste periode van verhuur zijn want PSV heeft inmiddels de bevestiging gegeven dat Maxi Romero per direct wederom voor zes maanden verhuurd zal gaan worden, om daarna middels een koopconstructie definitief eigendom van Racing Club te worden. Althans, dat is zowel de verwachting als de insteek.

De Argentijnse spits speelde sinds de zomer van 2022 voor het Argentijnse Racing Club. De club uit Buenos Aires zal Romero voor een half jaar huren, maar de verwachting is dat hij daarna ook definitief overgenomen zal worden. In de huurovereenkomst is een optie tot koop opgenomen, die automatisch in werking zal treden bij een aantal voorwaarden die voor beide partijen realistisch zijn.

Miljoenen euro’s verlies maakte PSV al op de totale aankoopsom voor Romero. Romero maakte in 2018 voor tien miljoen euro de overstap van het Argentijnse Vélez Sarsfield naar PSV. In Eindhoven wist Romero nooit te overtuigen en speelde uiteindelijk maar zeventien wedstrijden voor het eerste elftal.

Pech en blessureleed bleken grote obstakels te zijn gedurende zijn weinig succesvolle jaren in Eindhoven. Ook voor Jong PSV wilde het niet vlotten. Daar kwam Romero tot slechts negentien wedstrijden. Voor Racing Club staat hij tot nu op 45 wedstrijden. Dit seizoen wist hij vijf keer te scoren in negentien wedstrijden voor het Argentijnse Racing Club.

Een echte goalgetter wist de Argentijnse spits, nog altijd maar 24 jaar oud, ook in Argentinië niet te worden. Wel scoorde Romero dit weekend de eerste goal van Racing Club op bezoek bij Colon, in speelronde 22 van de 27 wedstrijden in de Argentijnse Primera Divison.


Vorig artikelTransfersom 15 miljoen | ‘PSV onderhandelde met AC Milan over definitieve transfer van Charles De Ketelaere’
Volgend artikelJoshua Brenet, van weinig waardering in Eindhoven naar gewild in heel Europa | Clubs in de rij voor Brenet

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in