Home Nieuws PSV betaalt fors voor toptalent, groot financieel gewin voor Heerenveen: ‘Meer dan...

PSV betaalt fors voor toptalent, groot financieel gewin voor Heerenveen: ‘Meer dan jammer’

2421
0

PSV maakt een fors bedrag over naar sc Heerenveen voor jeugdspeler Tygo Land. Het jonge toptalent zal zijn vleugels verder gaan uitslaan in Eindhoven.

Dat bevestigt Ferry de Haan, technisch manager van de Friezen. Exclusief bonussen ontvangt Heerenveen zeven ton voor haar jeugdspeler voor haar talent. In Heerenveen had men dit liever anders gezien. De club zit duidelijk in haar maag met het bestaande systeem. De zestienjarige jeugdspeler is onhoudbaar geworden, maar De Haan had Land liever niet zien vertrekken.

“Meer dan jammer”, zegt hij tegen de Leeuwarder Courant over de op handen zijnde transfer van het jeugd product. “We snappen dat iedereen ambitie heeft. Maar wij hebben Tygo vroegtijdig een plan neergelegd, waarmee hij uiteindelijk naar ons eerste elftal zou gaan. Dat plan werd ook omarmd door de speler en zijn omgeving. Helaas wordt dit nu doorkruist”, die tot zijn teleurstelling waarneemt dat PSV de plannen van de Friezen dwarsboomt.

“Iedereen maakt zijn eigen keuzes en daar zijn mensen natuurlijk vrij in. Maar wij vinden het jammer, ook omdat de stap naar het eerste elftal van Heerenveen minder groot is dan de stap naar het eerste van PSV”, is de Haan stellig over de kansen van de jeudgspeler, die over enkele jaren vermoedelijk onbetaalbaar wordt voor andere clubs.

Bij PSV ligt een driejarig contract klaar voor Land. De in Groningen geboren jeugdinternational kan al uitkomen komen voor Jong PSV. Heerenveen heeft wel maximaal financieel profijt en gewin bij de transfer want naast de zeven ton hebben de Friezen ook een doorverkooppercentage bedongen in de deal met PSV.


Vorig artikelPSV fans hopen op komst spits Joshua Zirkzee na 4,5 miljoen euro voor Gianluca Scamacca
Volgend artikelPSV ziet veel toekomst in Kjell Peersman: Vierjarig contract voor toekomstig PSV 1 keeper

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in