Home Nieuws PSV betaalt een ton aan Feyenoord en 4 ton aan Ajax voor...

PSV betaalt een ton aan Feyenoord en 4 ton aan Ajax voor Noa Lang

487
0

De transfer van Noa Lang van Club Brugge naar PSV betekent financieel gezien ook goed nieuws voor zowel Feyenoord als Ajax.

Lang speelde voor beide clubs en dat betekent dat beide clubs zullen gaan profiteren van de regel dat clubs die een speler hebben opgeleid, een vergoeding krijgen bij opvolgende uitgaande transfers.

Lang maakte in 2013 de overstap van de jeugd van Feyenoord naar de jeugd van Ajax. Het Eindhovens Dagblad meldt dat Feyenoord een ton zal gaan overhouden aan de deal van Club Brugge met PSV. Ajax, waar Lang zijn debuut in het profvoetbal maakte, ontvangt een bedrag rond de 400.000 euro. Inclusief bonussen zou er vijftien miljoen euro gemoeid zijn met de transfer van Lang naar PSV. Zonder bonussen gaat het om een bedrag van 12,5 miljoen euro. Ook Belgische media bevestigen de genoemde bedragen.

De transfer van Lang naar PSV lijkt een transfer voor de geschiedenisboeken te worden. Mochten de afgesproken bonussen gerealiseerd worden, gaat Lang de boeken in als duurst inkomende transfer aller tijden voor PSV. Mateja Kezman kwam in de zomer van 2000 voor veertien miljoen euro over van FK Partizan.


Vorig artikelDankbare Noa Lang neemt afscheid van Brugge fans en laat PSV fans meteen zien wat hij in huis heeft
Volgend artikelNoa Lang zat twee weken in spanning maar wijst na rondkomen transfer naar Jordan Teze: ‘Kom naar PSV’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in