Home Nieuws PSV betaalde bijna 5 miljoen euro voor Mvogo, Schmidt haalt hard uit:...

PSV betaalde bijna 5 miljoen euro voor Mvogo, Schmidt haalt hard uit: ‘We zijn geen amateurclub’

7172
0

Yvon Mvogo zou 1,5 jaar geleden wel even het voetballende verschil gaan maken voor Roger Schmidt. Althans, dat was de insteek.

Lars Unnerstall kon vertrekken en de Zwitser zou de oplossing heten. Mvogo moest met alle geweld worden overgenomen van Red Bull Leipzig en Schmidt kreeg PSV ook al bijna zover om 5 miljoen euro neer te tellen voor Mvogo. Red Bull Leipzig weigerde het bod en daarmee de koop. Leipzig wilde Mvogo niet laten gaan en dus volgde een huurconstructie. Je moet er niet aan denken dat PSV ook nog eens 5 miljoen euro had betaald om Mvogo onder contract te nemen.

Hoe dan ook, heden ten dage is Yvon Mvogo nog steeds lid van de selectie en kreeg hij zelfs de voorkeur boven Drommel in het duel tegen AZ. PSV moet Red Bull Leipzig nu 1,75 miljoen euro huursom betalen per seizoen dat Mvogo bij PSV speelt. Mogelijk blijft de keeper de eerste man van dienst maar Schmidt twijfelt en wil de zaken mogelijk weer keren. De vraag is dus wie Schmidt tegen NAC Breda dinsdagavond opstelt.

“Het is niet makkelijk, als ik eerlijk ben”, zegt Schmidt tegenover ESPN en de NOS. “Als je een keeper wisselt, hoop je dat het goed uitpakt.” Dat gebeurde niet: Mvogo blunderde, waardoor AZ met de zege uit Eindhoven vertrok. “Ik moet erover nadenken. Het is een bijzondere situatie. Normaal wissel je de keeper niet zo vaak.”

Schmidt eist meer van Mvogo, wil hij zijn plek in het elftal behouden. “Om eerlijk te zijn verwacht ik topprestaties op zijn positie. We spelen professioneel voetbal, geen amateurvoetbal. Ik verwacht van iedereen prestaties, ook veldspelers wissel ik als ze niet presteren. De wet om te presteren om onder de lat te blijven staan geldt ook voor doelmannen”, aldus Schmidt over zijn beide keepers.

https://twitter.com/ESPNnl/status/1490734090299052033?s=20&t=nLw6HT2fU9mmdoyWT1fQhA


Vorig artikelNoni Madueke en Carlos Vinícius inzetbaar tegen NAC, van Ginkel geblesseerd
Volgend artikelRonald Waterreus analyseert beleid PSV en gaat voor Henk Fraser als nieuwe trainer voor PSV

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in