Home Nieuws PSV bereikt met spelers en personeel akkoord over nieuwe loonoffer, groot tekort...

PSV bereikt met spelers en personeel akkoord over nieuwe loonoffer, groot tekort aanstaande

601
0

Het ongeveer zo meest bizarre voetbalseizoen uit de geschiedenis van de Eredivisie loopt langzaam richting het einde.

Ondertussen lopen de tekorten van de voetbalclubs flink op en zo ook in Eindhoven. In dat kader heeft PSV opnieuw overeenstemming bereikt met de spelersgroep en medewerkers over een nieuw loonoffer. Zowel de spelersgroep, de technische staf als de overige werknemers leveren allen salaris in. Het is de enige manier om een groot tekort op te vangen.


PSV mist miljoenen euro’s door de Corona pandemie. Vorig jaar bereikten de directie en de spelersraad van PSV ook al een akkoord over het tijdelijk verlagen van de salarissen toen de Eredivisie door de gevolgen van de coronapandemie voortijdig werd afgebroken, maar dat akkoord liep eind 2020 af.

In eerste instantie was de verwachting dat er in de tweede helft van dit seizoen weer met publiek zou kunnen worden gespeeld. Het liep echter anders. Het voltallige personeel van de club steunt waar het kan en dat is een prachtig gebaar te noemen.

PSV is niet van plan om een nieuw offer van de supporters te vragen. Er is een bedrag gereserveerd om de gelden aan de fans te kunnen terugbetalen. Het spelen zonder publiek resulteert naar verwachting in een groot operationeel tekort van 20 à 25 miljoen euro.