Home Nieuws PSV bereid miljoenen euro’s uit te geven | Het ‘Jerdy Schouten-scenario’ voor...

PSV bereid miljoenen euro’s uit te geven | Het ‘Jerdy Schouten-scenario’ voor Sepp Van den Berg?

6160
0

PSV is al tussen al het Oranje-geweld in Duitsland door al redelijk vroeg in de transferzomer vrij actief op de nationale en internationale transfermarkt.

Couhaib Driouech en Ryan Flamingo kunnen zichzelf inmiddels al PSV’ers noemen maar Earnie Stewart en Marcel Brands zijn nog niet klaar. De directie wil namelijk binnenkort werk gaan maken van de komst van Sepp van den Berg. Dat meldt het Eindhovens Dagblad donderdag.

Een torenhoge prijs is het gevolg maar PSV ziet duidelijk toekomst in de jonge verdediger, die met ruimte in de rug kan spelen zoals Peter Bosz dat graag ziet. Als Liverpool bereid is om water bij de wijn te doen, dan is een doorbraak in deze transfer mogelijk. De vraagprijs van de Engelse topclub is momenteel nog een probleem voor PSV maar met dat bijltje heeft Marcel Brands namens PSV vaker gehakt.

De club uit Liverpool wil zo’n 20 miljoen euro voor Van den Berg, maar dat vindt PSV een te hoge vraagprijs. Als Liverpool de prijs kan laten zakken naar 15 miljoen euro, dan ‘kan het vermoedelijk wel’ voor PSV.

Toptalent van PEC Zwolle
Wie is Sepp van den Berg precies? De jonge verdediger is op 20 december 2001 geboren in Zwolle. Van den Berg mocht op 11-jarige leeftijd al aansluiten in de jeugdopleiding van Zwolle en al snel groeide hij uit tot toptalent binnen de academie in Overijssel. Op zeventienjarige leeftijd mocht de centrale verdediger al debuteren bij PEC. Na een aantal sterke optredens in het eerste elftal kwam Van den Berg op de radar van absolute topclubs, waaronder Liverpool.

In de zomer van 2019 koos Van den Berg na lang wikken en wegen voor een overstap naar Liverpool. De jeugdinternational van Oranje mocht meetrainen met de selectie van de Engelse topclub, maar kwam niet tot een Premier League-debuut. Na anderhalf jaar besloot Liverpool hem te verhuren aan Preston North End, dat toen uitkwam in het Championship.

Na een verhuurperiode van anderhalf jaar keerde Van den Berg terug op Anfield, maar vertrok in dezelfde transferperiode naar Duitsland. Schalke 04 nam de Nederlander op huurbasis over van Liverpool. Andere Bundesliga-clubs toonden dan ook interesse in Van den Berg. De keuze van Van den Berg viel echter op Mainz, waar de verdediger als basisspeler een goede indruk achterliet en zich redelijk eenvoudig handhaafde op het hoogste niveau in Duitsland. Nu lijkt Van den Berg wederom de mogelijkheid te krijgen om terug te keren naar Nederland door de interesse van PSV. De verdediger ziet een transfer naar PSV dan ook wel zitten.

Schouten-scenario voor Van den Berg?
Volgens FC Update is een dergelijk scenario als met Schouten gebeurd is ook niet ondenkbaar voor Van den Berg. Dat heeft natuurlijk van doen met de torenhoge transfersom die voor Van den Berg wordt gevraagd. Eenzelfde scenario zagen we eerder bij Jerdy Schouten, waar Bologna miljoenen euro’s wilde ontvangen. PSV wist ondanks concrete belangstelling van AC Milan dat bedrag toch te reduceren.

“Wat je bij Schouten zag, is dat hij vanaf het begin duidelijk heeft gemaakt dat hij naar PSV wilde. Bologna zei toen: ‘Ja, maar AC Milan wil meer betalen, zo’n twintig miljoen. Daarop zeiden Schouten en zijn management: ‘Maar ik wil naar PSV en nergens anders heen.’ Van den Berg heeft eerst aangegeven dat hij weg wil en heeft in een interview in De Telegraaf aangegeven dat hij de transferprijs te hoog vindt. Daarmee krijg je een speler die ontevreden is en weg wil. Er is een goede club, die wil dit en dit betalen. Daar wil hij graag naartoe. En uiteindelijk zag je dat dat bij Schouten zijn vruchten afwierp, ook omdat Bologna het hem gunde”, aldus de analyse van FC Update.


Vorig artikelPOLL | Ronald Koeman moet stevig ingrijpen in de opstelling tegen Engeland om de finale te bereiken
Volgend artikelTurkije is woest en haalt uit naar Xavi Simons én ‘dader’ Cody Gakpo

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in