Home Nieuws Luuk de Jong wordt PSV ambassadeur, Gerbrands lyrisch over boegbeeld de Jong

Luuk de Jong wordt PSV ambassadeur, Gerbrands lyrisch over boegbeeld de Jong

18
0

Luuk de Jong slaat de PSV deur achter zich dicht maar daarmee is hij allerminst uit beeld in Eindhoven.

De Jong blijft namelijk als ambassadeur aan de club verbonden. De Jong komt meteen terecht in een mooi rijtje spelers met Carlos Salcido, Francisco Rodriguez en Romário. “Ik ben er trots op dat dit me is gevraagd”, reageert Luuk de Jong. “Ik zie het als een enorme eer dat ik op deze manier mijn goede gevoel bij PSV kan blijven uitdragen.”


Toon Gerbrands is lyrisch over het boegbeeld van de afgelopen jaren. “We hebben bij PSV echt heel veel fantastische spelers gehad, maar sommigen zijn voor ons net wat specialer gebleken”, zegt Gerbrands.

“Sommigen hebben een tijdperk op positieve wijze gekleurd of hebben PSV in een bepaald land op de kaart gezet. Romário, Salcido en Rodriguez vallen in de laatste categorie, Luuk de Jong in de eerste. Luuk kwam bij PSV in een fase van wederopbouw en heeft vanaf dag één zijn verantwoordelijkheden genomen. En dat vijf jaar lang. Hij is een winnaar gebleken, ook in moeilijke tijden. En daar houden wij van; voetballers die altijd het beste uit zichzelf willen halen, die nooit opgeven, ook niet als het tegenzit. De manier waarop Luuk PSV heeft vertegenwoordigd vinden we voorbeeldig en daarom hebben we hem gevraagd of hij op deze manier aan ons verbonden wil blijven.”

 


Facebook Comments