Home Nieuws PSV begint route naar overwintering in Champions League in Londen

PSV begint route naar overwintering in Champions League in Londen

510
0

PSV weet waar het aan toe is nu de speeldata voor de verschillende groepswedstrijden in groepsfase van de Champions League bekend zijn geworden.

PSV begint de groepsfase van de Champions League in Londen middels de uitwedstrijd tegen Arsenal. De UEFA heeft het speelschema inmiddels gepubliceerd. Het uitduel in de Engelse hoofdstad begint ’s avonds om negen uur. De andere tegenstanders in groep B zijn het Spaanse Sevilla en het Franse Lens.

Hoet grote doel is overwintering in het grootste clubtoernooi ter wereld. Algemeen directeur Marcel Brands is dan ook niet ontevreden met de loting. De algemeen directeur spreekt de ambitie uit te overwinteren en ziet daartoe ook kansen voor PSV om bij de eerste twee in poule B te eindigen.

“Het had zwaarder gekund”, zei Brands vrijdagmiddag. “We hadden ook in de poule van Paris Saint-Germain kunnen zitten, met eigenlijk alleen maar ‘A-ploegen’. Ik zie wel kansen”, aldus de algemeen directeur, die beseft dat de andere clubs dezelfde woorden uitspreken na de loting.

“We kennen twee tegenstanders heel goed en hebben van beide clubs een keer gewonnen en een keer verloren”, aldus Brands over de recente overwinningen op Sevilla en Arsenal. RC Lens is de grote onbekende in poule B. “Het is een nieuwe ploeg in de Champions League. Ze hebben vorig seizoen een uniek seizoen gehad en zijn hoog geëindigd en wat verrassend in de Champions League terechtgekomen. Ze zijn boven gerenommeerde ploegen als Olympique Lyon en Olympique Marseille geëindigd. We zijn in dat opzicht aan elkaar gewaagd. Het is dichtbij, dus voor de fans goed bereikbaar.”

Brands is duidelijk over de ambities van PSV. “We willen overwinteren in Europa en dat is met deze groep niet anders.” Overigens gaat de nummer drie in de groep na de winter verder in de Europa League.

Het volledige speelschema ziet er als volgt uit:

20 september: Arsenal – PSV
3 oktober: PSV – Sevilla
24 oktober: RC Lens – PSV
8 november: PSV – RC Lens
29 november: Sevilla – PSV
12 december: PSV – Arsenal


Vorig artikelLozano reageert op filmpje PSV-fans en wijst naar Marcel Brands als grote spil in transfer naar PSV
Volgend artikelÉrick Gutiérrez juicht na terugkeer Lozano en spreekt ‘Guti-fan’ Björn van der Doelen toe

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in