Home Nieuws PSV bedingt stevig doorverkooppercentage voor Ihattaren in overeenkomst met Juventus

PSV bedingt stevig doorverkooppercentage voor Ihattaren in overeenkomst met Juventus

6598
0

PSV heeft met de verkoop van Mo Ihattaren miljoen euro’s zien verdampen omdat de verwachtingen afgelopen jaren hooggespannen waren.

De jonge middenvelder uit Utrecht vertegenwoordigde een waarde van meer dan 20 miljoen euro maar door het uitblijven van prestaties en vervelend dan wel opstandig gedrag, zag PSV de waarde van Ihattaren afgelopen 20 maanden zienderogen kelderen.


PSV en Ihattaren zijn in ieder geval van elkaar verlost en dat is voor alle partijen de beste oplossing gebleken. De transfersom komt niet eens in de buurt van het bedrag van 10 miljoen euro maar de club heeft met Juventus een doorverkooppercentage afgesproken, meldt het Eindhovens Dagblad.

Het percentage is hoger dan normaal, schrijft het Eindhovens Dagblad. Het heeft er inmiddels alle schijn van dat Juventus Mo Ihattaren opgelegd heeft gekregen, wat tot gevolg heeft gehad dat de transfersom in de basis erg laag is. In Italiaanse media wordt gemeld dat PSV vijf tot zes miljoen euro ontvangt voor Ihattaren. Het Eindhovens Dagblad weerspreekt die lezing.

Mo Ihattaren had bij PSV nog een contract tot het einde van dit seizoen, dus hij moest nu verkocht worden om een transfervrij vertrek te voorkomen. In die opzet zijn PSV en Mino Raiola in ieder geval geslaagd. Ihattaren heeft in Italië een contract tot en met de zomer van 2025 getekend.