Home Nieuws PSV bedankt Luuk de Jong: ‘Een clublegende en fantastisch mens’

PSV bedankt Luuk de Jong: ‘Een clublegende en fantastisch mens’

73
0

De wegen van PSV en Luuk de Jong zijn inmiddels gescheiden.

Op de website neemt PSV afscheid van de voormalige aanvoerder. Ook veel fans nemen de moeite om de spits uitgebreid te bedanken. “We raken een goede voetballer en een fantastisch mens kwijt, maar we gunnen het hem van harte”, aldus technisch manager John de Jong. PSV omschrijft de Jong als clublegende en een fantastisch mens.


“Maar omdat ik het zo fijn heb gehad in Eindhoven, moest er wel sprake zijn van een mooi totaalplaatje. Sevilla voldoet aan alle wensen, wat dat betreft. Een prachtige club in een topcompetitie. Ik wil de supporters van PSV bedanken voor de steun in de voorbije jaren. Ik heb altijd de waardering gevoeld. PSV zal voor altijd een deel van mij blijven.”

PSV werd mede dankzij Luuk de Jong drie keer kampioen van Nederland, won twee keer de Johan Cruijff Schaal en scoorde in totaal maar liefst 112 doelpunten. De Jong droeg vaak de aanvoerdersband, maar toonde zich ook in moeilijke tijden een echte leider. “Ik kijk met een geweldig gevoel terug op een mooie tijd in Eindhoven”, reageert De Jong. “De drie landstitels zijn natuurlijk het hoogtepunt. Daar doe je het allemaal voor als topsporter.”


Facebook Comments