Home Nieuws PSV arriveert in Lens en krijgt meteen grootse complimenten: ‘Ik snap niet...

PSV arriveert in Lens en krijgt meteen grootse complimenten: ‘Ik snap niet dat ze zo laag staan’

3665
0

Racing Club de Lens mag dan al jaren op rij niet meer in Europa gespeeld hebben maar men weet precies hoe het er aan toe gaat in de hoogste regionen van het internationale clubvoetbal.

Want voor iedere wedstrijd in de Champions League regent het complimenten over en weer. Hoe knap is het dan die en die club zich voor de Champions League wist te plaatsen, is een vaak gehoorde uitspraak. En zo kunnen we nog wel even doorgaan. PSV arriveerde maandagmiddag al redelijk vroeg in de Noord-Franse stad en kreeg meteen een bak aan complimenten toebedeeld vanuit de gastheer.

Lens-trainer Franck Haise gaf de ploeg van Peter Bosz de nodige complimenten en vertelde wat hij van PSV vindt. De trainer is op zijn hoede, vertelde hij op de persconferentie in het Stade Bollaert-Delelis.

“Als ik ze zie spelen vind ik het lastig om te begrijpen waarom zij op de laatste positie staan. Het is een heel andere tegenstander dan de andere twee ploegen. Ik hoop dat wij het initiatief van de wedstrijd kunnen houden. PSV is een ploeg die veel ervaring heeft in de Champions League. In de eigen competitie steken ze er met kop en schouders bovenuit. Ze spelen heel sterk in de Nederlandse competitie met een spel, dat gebaseerd is op de aanval en het creëren van kansen. Het is een heel compleet team en dat zie je.”

De tegenvallende vijftiende plaats in de Ligue 1, maar ondanks de tegenvallende resultaten in eigen land wist RC Lens in Spanje een gelijkspel op te halen bij Sevilla en in eigen huis heel verrassend topfavoriet Arsenal te verslaan.

Ondermeer De Telegraaf ging het gesprek aan met verdediger Jonathan Gradit. “We moeten nu niet denken dat alles nu gemakkelijk zal gaan. We zullen in de Champions League elke keer weer aan de bak moeten en dezelfde ingrediënten in ons spel moeten leggen als tegen Sevilla en Arsenal. Tegen PSV, een ploeg die bovenaan staat in de competitie en al dertig goals heeft gemaakt, zal het niet eenvoudig zijn. We zullen weer een topprestatie moeten leveren om een resultaat te behalen. We staan goed in de stand, maar alles moet nog gebeuren. We moeten ons elke keer weer bewijzen.”


Vorig artikelSaibari of Tillman tegen ‘kwetsbaar’ middenveld Lens? ‘PSV is favoriet tegen Lens’
Volgend artikelAad de Mos slaat de plank mis over favorietenrol Ajax | De Mos legt uit waarom PSV niet met 7-0 van Ajax wint

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in