Home Nieuws PSV anno 2024 geeft een zomer vol miljoenen: Successen leveren PSV deze...

PSV anno 2024 geeft een zomer vol miljoenen: Successen leveren PSV deze zomer tientallen miljoenen euro’s op

4901
0

PSV gaat een stevige, intense en lange transferzomer tegemoet. Wel kan er meteen een kanttekening bij worden geplaatst dat het een andere transferzomer dan vorige seizoenen zal gaan worden.

Er heerst niet alleen rust rond de club maar ook veel duidelijkheid. Zowel bestuurlijk als financieel, PSV weet waar het aan toe is en dat zal ook zo haar invloeden op het aantrekken van spelers gaan hebben. In tegenstelling tot andere jaren kan de club spelers al in de maand mei het gehele plan voorleggen. Groepsfase Champions League kent nu eenmaal een enorme aantrekkingskracht op spelers wereldwijd.

De club kan zich nu al rijk rekenen met de ‘nieuwe’ Champions League. De deelnemers mogen straks minstens 2,46 miljard euro verdelen, waar dat nu nog twee miljard is.

PSV gaat een hogere startpremie ontvangen: 18,6 miljoen euro. De bonussen dalen wel iets. Een zege in de groepsfase levert straks nog 2,1 miljoen op (nu 2,8) en een gelijkspel 700.000 (nu nog 930.000). Daarentegen spelen clubs acht in plaats van zes groepsduels en ook een goede positie in de poule levert een fors bedrag op.

Naast de startpremie keert de UEFA nog een variabele premie uit, die gebaseerd is op de mediawaarde en recente internationale prestaties van clubs. Verder krijgt PSV nog zijn deel uit de tv-pot. Voordat de bal überhaupt gaat rollen in de Champions League, is PSV verzekerd van 37 à 38 miljoen euro. Mocht de ploeg van Peter Bosz goed presteren, dan zullen daar nog tientallen miljoenen euro’s bijkomen. Ook via recettes uit een meermaals vol Philips Stadion zullen enkele miljoenen binnenstromen.

Dan zijn er nog de nodige transferinkomsten te verwachten. Vorig jaar verkocht PSV Cody Gakpo, Noni Madueke en Ibrahim Sangaré voor forse bedragen. Door de imponerende prestaties in de Eredivisie en het overwinteren in de Champions League, staan de spelers uit deze selectie in de spotlights. Onder meer Johan Bakayoko en Joey Veerman zijn zeer gewild, maar er zijn meer spelers wiens transferwaarde flink is gestegen.

PSV deelt een gevoelig tikje uit aan Ajax. De club neemt de koppositie over op de tv-ranglijst van de Eredivisie. Tot dusver pakten de Amsterdammers zo’n 10,5 miljoen per seizoen en PSV 9,5 miljoen. De rollen worden nu omgedraaid. Bovendien gaat ESPN komend seizoen al meer betalen. Naar verwachting komt PSV op zo’n veertien miljoen per seizoen uit, Ajax moet het met zo’n anderhalf miljoen minder doen.

Het sponsorschap met Brainport Eindhoven verloopt voortvarend en de inkomsten uit sponsoring en partnerships gaan reeds richting de veertig miljoen euro. Merchandise brengt PSV tien miljoen euro. Het geheel zal de toch al niet geringe omzet laten stijgen tot een recordhoogte van 150 miljoen euro. Het eigen vermogen van de club groeit dit jaar richting de veertig tot vijftig miljoen euro. Kortom, PSV anno 2024 geeft een zomer vol miljoenen want alle successen leveren PSV deze zomer tientallen miljoenen euro’s op.


Vorig artikelKNVB en clubs vrezen onbetaalbare tickets door nieuw btw-plan: ‘Klap in het gezicht’
Volgend artikelHugo Borst hekelt Peter Bosz inzake Arne Slot: ‘Heb hem dat nergens horen zeggen’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in