Home Nieuws PSV al jaren ongeslagen in Groningen, Gözübüyük scheidsrechter van dienst

PSV al jaren ongeslagen in Groningen, Gözübüyük scheidsrechter van dienst

220
0

In de strijd om Europees voetbal en de strijd om een hogere positie op de ranglijst wacht voor PSV zondag de uitwedstrijd tegen FC Groningen.

Het duel van zondagmiddag is de 53ste keer worden dat beide ploegen elkaar treffen in Groningen. PSV wist tot nu toe 22 keer te winnen, speelde 12 keer gelijk en verloor 18 keer. Dit seizoen presteert FC Groningen zeer wisselvallig. Er werd recent wel verdienstelijk van het dolende Ajax gewonnen maar dat lijkt heden te dage geen bijzondere prestatie meer want de dolende en overschatte Amsterdammers verliezen nagenoeg elk uitduel.


In het seizoen 1985/1986 werd met 1-6 de grootste overwinning behaald. De 0-3 in maart 2016 is de grootste zege in deze eeuw. Vorig seizoen werd nog met 1-2 gewonnen, terwijl eerder dit seizoen de thuiswedstrijd in Eindhoven in een 3-1 zege voor PSV eindigde.

Drie keer wist PSV landskampioen te worden na een duel in Groningen, zo ook in het seizoen 2002/2003 in het Oosterpark. Het PSV van Guus Hiddink had toen genoeg aan een punt om de landstitel binnen te halen, terwijl FC Groningen aan een punt genoeg had om degradatie te ontlopen.

Nadat beide ploegen in de beginfase nog voor de winst speelden en Mateja Kezman onder meer de lat raakte, lieten beide ploegen het vooral na rust lopen en was na de veelbesproken salonremise de 17de landstitel een feit. De wedstrijd doet mening Amsterdammer nog altijd gruwelen.

De KNVB heeft ‘thuisfluiter’ Serdar Gözübüyük aangesteld als scheidsrechter voor de uitwedstrijd van PSV tegen FC Groningen. Gözübüyük wordt daarbij ondersteund door zijn vaste assistent-scheidsrechters Charl Schaap en Jan de Vries terwijl Richard Martens de vierde official is. Martin Pérez is aangesteld als de VAR. Gözübüyük geldt bij uitstek als een scheidsrechter die veelal beslissingen neemt in het voordeel van de thuisspelende ploeg.


Facebook Comments