Home Nieuws ‘PSV akkoord met Valencia over komst Spaanse linksback’

‘PSV akkoord met Valencia over komst Spaanse linksback’

29
0

PSV is dichtbij de komst van Toni Lato van Valencia. Lato zal Angelino gaan opvolgen. 

PSV zou nog wel concurrentie hebben van OGC Nice en Real Betis, maar het feit dat PSV mogelijk Champions League gaat spelen is een groot voordeel voor de club inzake het aantrekken van de jonge linksback.


https://twitter.com/depcopevalencia/status/1146034018531577857?s=21

Cope Deportes is de bron van het nieuws. De Spaanse linksback, nog maar 21 jaar oud, moet Angelino op gaan volgen, die naar Manchester City vertrekt. Naast PSV zijn dus ook Nice en Betis concreet.

PSV is ook bijna rond met Lato zelf. De verdediger zal mogelijk dinsdagmiddag al afreizen voor een medische keuring in Eindhoven en voegt zich daarna direct bij de selectie in Verbier.

Lato is afkomstig uit de jeugdopleiding van Valencia en maakte in februari 2016 zijn debuut op het hoogste niveau in de Europa League tegen Rapid Wien. Zijn competitiedebuut volgde in januari 2017. In totaal speelde hij tot nu toe 43 officiële wedstrijden in het eerste elftal. Ook kwam hij 4 keer in actie voor Jong Spanje.

Lato wil Angelino graag opvolgen bij PSV en wil met de club Champions League in. Erik Pieters staat ook nog altijd in de belangstelling van PSV.

PSV zal 5 miljoen euro betalen voor de 21-jarige linksback en dat bedrag kan via bonussen nog 1 miljoen euro meer worden. Valencia heeft bovendien een terugkoopoptie weten te bedingen van 10 miljoen, zo meldt het medium.

Valencia wilde namelijk een terugkoopoptie in het koopcontract op laten nemen, waardoor de Spaanse club Lato als eerste terug kan halen. Datzelfde gebeurde met Angelino, die na één seizoen terugkeert in Manchester.


Facebook Comments