Home Nieuws PSV akkoord met spelersgroep over korten salarissen

PSV akkoord met spelersgroep over korten salarissen

129
0

In navolging van andere clubs en andere landen was er ook bij PSV geen houden meer aan. Korten op de spelerssalarissen.

Ook bij PSV is na enkele weken van onderhandelingen de kogel door de kerk. De spelers en daarmee ook directie van de club, hebben de daad bij het woord gevoegd. Er gaat salaris ingeleverd worden door de spelergroep.

De directie van PSV en de spelersraad hebben daartoe inmiddels een akkoord bereikt over het tijdelijk verlagen van de salarissen. Zo meldt PSV.nl.

Het advies van de VVCS, de spelersvakbond en de FBO, de werkgeversorganisatie vormt hierin de basis van de gemaakte afspraken, zo omschrijft de club de nieuwe situatie.

“De spelersgroep heeft van begin af aan duidelijk gemaakt dat ze de noodzaak en urgentie begrijpen”, zegt Toon Gerbrands. “Ik wil graag benadrukken dat dit een complexe situatie is. Het is niet leuk om een dergelijk verzoek te doen, maar de uitkomst leert dat er begrip is. De eenheid van geest koesteren we.”

De spelersgroep van de club neemt haar maatschappelijke verantwoordelijkheden en toont daarbij dat er volop besef is van de nieuwe situatie, waarin realisme centraal lijkt komen te staan.


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here